Do Pardubic zavítal velvyslanec Spojených států amerických

08.09.2015 21:19

Do Pardubic zavítal na svou návštěvu velvyslanec Spojených států amerických, J.E. pan Andrew Hirsch Schapiro. Jeho první kroky vedly na Zelenou bránu, odkud si město prohlédl. Vedení města přivítalo velvyslance v Historickém sále radnice.

Do Pardubic zavítal velvyslanec Spojených států amerických
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Během setkání se J.E. p. Andrew Hirsch Schapiro zajímal mimo jiné o městské projekty, stav životního prostředí v návaznosti na zdejší chemičky, průmyslové zóny i pracovní uplatnění absolventů pardubické univerzity. „Panu velvyslanci jsem představil naše stěžejní projekty, jakými jsou úprava přednádraží či stavba letištního terminálu. Popsal jsem mu také plány s vybudováním polytechnických dílen a zároveň společný záměr kraje, města a dalších subjektů, kterým je podpora inovativního a regionálního podnikání zejména místních a začínajících podnikatelů,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát a doplnil, že ho velmi potěšil také zájem Jeho Excelence o pardubický sport.

Americký velvyslanec, J.E. pan Andrew Hirsch Schapiro, se poté zapsal do pamětní kroniky města a primátor mu předal dar, kterým byla perníková chaloupka a knihy o Pardubicích, koních a perníku.

Součástí dopoledního programu amerického velvyslance v Pardubicích byla také návštěva dostihového závodiště a židovského hřbitova. Odpoledne pak navštíví Integrační centrum Kosatec, revitalizované Tyršovy sady a pardubický zámek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…