Domažlice: Chystá se rekonstrukce Sukovy ulice

20.10.2022 6:32 | Tisková zpráva

Variantu s nejvíce parkovacími místy schválili domažličtí radní v rámci chystané rekonstrukce Sukovy ulice (v západní části sídliště ´Kavkaz´, pod železniční tratí). Kromě zpevněné komunikace by tak mělo vzniknout 33 míst pro parkování.

Domažlice: Chystá se rekonstrukce Sukovy ulice
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Koncept několika variant rekonstrukce Sukovy ulice v Domažlicích předložil projektant Jaroslav Rojt.

"V původně zahrádkářské oblasti postupně za posledních zhruba 40 let vyrůstaly domy, byly vybudovány garáže, ale nikdy ne ulice v podobě silnice, chodníků a parkovacích míst. Tamní obyvatelé se opakovaně dožadovali, aby tato situace byla řešena. Údržba nezpevněné cesty byla komplikovaná, byť se ji technické služby snažily ošetřit alespoň kamennou drtí," zmínil místostarosta Stanislav Antoš.

Při rekonstrukci vznikne 33 parkovacích míst. "Očekává se, že by mohlo alespoň trochu odlehčit sídlišti Kavkaz, které je s parkováním vozidel na tom asi nejhůř v rámci celého města. Je to dané zejména tím, kdy bylo vystavěno. Před 60, 70 lety se v projektech nepočítalo, že bude automobil v každé domácnosti," uzavřel místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…