Domažlice: Juniorfest se v městě usídlí na celý týden

29.10.2022 15:53 | Tisková zpráva

Už 4. listopadu se nejen mladým divákům otevřou sály kina Čakan a domažlického MKS. Do města totiž míří 15. ročník Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mladé publikum Juniorfest.

Domažlice: Juniorfest se v městě usídlí na celý týden
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Festival se ve městě usadí na celý týden, a to až do 10. listopadu. Kromě filmových projekcí nabídne letošní program také doprovodné akce, odborné semináře anebo setkání s německým hercem Erdoganem Atalayem, který se proslavil rolí Simira Gerkhana v seriálu Kobra 11.

Známý seriálový vrchní komisař Simir se představí už v rámci slavnostního zahájení, které proběhne v pátek 4. listopadu od 19:30 v kině Čakan. V Domažlicích však budete moci potkat i další osobnosti z filmového světa, například producenta Ondřeje Beránka, který v pátek uvede projekci verneovky s trefným názvem Ukradená vzducholoď, nebo mladé influencery Martina Creepa, Divišku, Naty a Lukeferyho, kteří v neděli uvedou studentský film I am influencer.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

“Herečtí hosté festivalu se dají přirovnat k živému organismu - do poslední chvíle nevíme, které osobnosti dorazí; někdo účast ruší těsně před festivalem, někdo projeví zájem týden před jeho konáním,” konstatuje ředitelka festivalu Judita Soukupová. Prozradila, že v jednání je například účast Ondřeje Vetchého, Ivany Chýlkové nebo Jiřího Macháčka, který namluvil komentář k dokumentu Planeta Praha.

Diváci se mohou těšit i na novou sekci webseriálů. Ta má za cíl představit především produkci severských veřejnoprávních televizí, které se nebojí být upřímné a progresivní a mluvit s nadsázkou i o velmi závažných tématech. Vedle příběhu Hashtag o severských riots, jež vychází ze skutečné události na instagramové scéně, nabídne program také mysteriózní teenage horor Kryptid o mýtickém živočichovi ze severských dějin.

Juniorfest však není pouze o filmech, v malém sále MKS proběhne v sobotu 5. listopadu i Domažlické deskobraní - doprovodná akce pro širokou veřejnost, dále odborný panel zaměřený na téma film pro děti a mladé publikum nebo seminář o takzvaném zeleném natáčení, které se zaobírá dopadem filmařů na životní prostředí.

Kompletní program naleznete na webových stránkách festivalu. Vstupné na jednotlivé projekce činí 60 - 70 Kč dle typu projekce, doprovodné akce jsou přístupné zdarma. Vstupenky lze zakoupit hotově na pokladnách před festivalovými sály nebo přímo v hlavním akreditačním centru v Muzeu Chodska. Pořídit si můžete také diváckou akreditaci za 240 Kč, která je platná po celou dobu festivalu, nebo víkendovou akreditaci za 120 Kč. O akreditace lze žádat s předstihem na e-mailu rezervace@juniorfest.cz.

Kompletní program v Domažlicích najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…