Domažlice: Koupi nabízených lesních pozemků u Spáňova projednají zastupitelé

05.10.2021 12:42 | Tisková zpráva

Zastupitelé budou na svém středečním zasedání rozhodovat i o koupi lesních pozemků u Spáňova. S nabídkou jejich prodeje se na město obrátila jejich stávající majitelka.

Domažlice: Koupi nabízených lesních pozemků u Spáňova projednají zastupitelé
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

„Jde o pozemky v lokalitě lesního komplexu Na Kočárku. Největší rozlohy lesů zde vlastní město Domažlice. Směrem k obci jsou tam malé plochy ve vlastnictví soukromých osob. V tomto případě jde o dvě části přiléhající k městskému pozemku, dohromady mají 3432 metrů čtverečních,“ shrnul domažlický místostarosta Stanislav Antoš.

Pokud zastupitelé nákup schválí, byl by opět využit Fond pro obnovu lesa. Ten město Domažlice založil letos k 1. lednu, vložilo do něj  necelých pět milionů korun, které získalo jako náhradu za pokácené městské stromy kvůli připravované stavbě obchvatu Babylonu.

Peníze z něj jsou pak určeny pouze pro nákup nových lesních pozemků do majetku města. Použity byly například poté, co v květnu zastupitelé schválili nákup lesních pozemků v katastrálním území Postřekov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…