Domažlice: Koupi nabízených lesních pozemků u Spáňova projednají zastupitelé

05.10.2021 12:42 | Tisková zpráva

Zastupitelé budou na svém středečním zasedání rozhodovat i o koupi lesních pozemků u Spáňova. S nabídkou jejich prodeje se na město obrátila jejich stávající majitelka.

Domažlice: Koupi nabízených lesních pozemků u Spáňova projednají zastupitelé
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

„Jde o pozemky v lokalitě lesního komplexu Na Kočárku. Největší rozlohy lesů zde vlastní město Domažlice. Směrem k obci jsou tam malé plochy ve vlastnictví soukromých osob. V tomto případě jde o dvě části přiléhající k městskému pozemku, dohromady mají 3432 metrů čtverečních,“ shrnul domažlický místostarosta Stanislav Antoš.

Pokud zastupitelé nákup schválí, byl by opět využit Fond pro obnovu lesa. Ten město Domažlice založil letos k 1. lednu, vložilo do něj  necelých pět milionů korun, které získalo jako náhradu za pokácené městské stromy kvůli připravované stavbě obchvatu Babylonu.

Peníze z něj jsou pak určeny pouze pro nákup nových lesních pozemků do majetku města. Použity byly například poté, co v květnu zastupitelé schválili nákup lesních pozemků v katastrálním území Postřekov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …