Domažlice: Otevření Domova se zvláštním režimem

02.02.2018 7:34

Domov se zvláštním režimem s kapacitou 24 lůžek funguje od 1. února v Domažlicích. Vznikl z areálu bývalých jeslí, které prošly kompletní rekonstrukcí za téměř 30 milionů korun. Projekt byl částečně financován z programu Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

Domažlice: Otevření Domova se zvláštním režimem
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Ve čtvrtek 1. února byl domov slavnostně otevřen. V pátek 2. února se koná DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ pro širokou veřejnost. Možnost nahlédnout do nově opravených prostor je od 12 do 18 hodin.

Oprava budovy bývalých jeslí v Benešově ulici v Domažlicích byla zahájena v říjnu 2016. Stavební práce prováděla společnost BIS, a.s. Celkové náklady na přestavbu a vybavení, které dodala společnost HOSPIMED s.r.o., činily 28,3 milionu korun. Městu se na projekt podařilo získat dotaci z ministerstva pro místní rozvoj ve výši 10 milionů korun.

Domov se zvláštním režimem nabídne kapacitu 24 míst pro pacienty s lehčí formou Alzheimerovy choroby a stařecké demence. Zájem o tyto služby je podle nové ředitelky Městského centra rehabilitačních služeb Hany Hruškové, pod které domov spadá, velký. „Pacienti budou ubytování ve dvoulůžkových pokojích. Obsazovat je budeme postupně. První klienty přijmeme v polovině února,“ upřesnila Hrušková.

„S myšlenkou přestavby jeslí na toto zařízení přišla dnes již bývalá ředitelka Městského centra rehabilitačních služeb paní Klimentová a já jsem rád, že se nám nakonec projekt podařilo dotáhnout do konce. Vzhledem k tomu, že město koupilo ještě vedlejší pozemek s rodinnou vilou, počítáme v budoucnu ještě s dalším rozšířením kapacity domova a nabídkou další řady služeb,“ uvedl starosta Domažlic Miroslav Mach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…