Domažlice: Protipovodňová opatření v rokli pod Vavřinečkem jsou dokončena

23.10.2021 12:47

Stavbaři dokončili několikaměsíční práce na přípravě protipovodňových opatření v lokalitě rokle pod Vavřinečkem. Práce byly zahájeny v březnu letošního roku.

Domažlice: Protipovodňová opatření v rokli pod Vavřinečkem jsou dokončena
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Vznikly hráze (a ve spodní části rokle suchá nádrž), které jsou dalším významným krokem v realizaci projektu ochrany Domažlic před povodněmi a záplavami. 

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí

Akce byla podpořena prostředky z dotací díky Ministerstvu zemědělství ČR, které oficiálně přidělilo finance na realizaci projektu "Protierozní opatření rokle" a to ve výši ceny stavby 2.962.866 Kč. Správní orgán totiž shledal, že toto meliorační opatření je ve veřejném zájmu. Na realizaci projektu a hospodárné čerpání finančních prostředků dohlíží Plzeňský kraj.

Cílem díla je bránit vodě při přívalových deštích zaplavovat Waldhegerovu ulici a zároveň znemožnit splavování půdy. Mimochodem podobné byly i důvody, které vedly před 150 lety radu města alespoň částečně problém řešit a to výsadbou stromů v tehdy zcela holé rokli. Autorským dozorem stavby byl Ing. Antonín Kavan, který je autorem již několika realizovaných projektů, jehož jednotlivé etapy již byly provedeny, případně se jejich realizace blíží. Konkrétně v posledních letech byly odbahněny rybníky na Zelenově, rybník Jezero, přibyly vodní nádrže nad Jezerem, zrekultivován byl Petrovický potok, na bývalém vojenském cvičišti vyrostly tři nádrže, rozšířen byl most v ulici npor. O. Bartoška a navazující koryto Zubřiny atd.

Kromě hrází v rokli se letos realizuje i stavba velké nádrže pod rybníkem Tři Vrby za zhruba 7.300.000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…