Dvůr Králové nad Labem: Architekti představili návrh koncepce revitalizace parku Schulzovy sady

16.03.2023 6:32 | Tisková zpráva

Úterní odpoledne 14. března patřilo ve Dvoře Králové nad Labem diskuzi na téma revitalizace parku Schulzovy sady. Nejprve ve velmi příjemné atmosféře proběhla procházka parkem za účasti občanů a architektů, kteří připravují koncepční studii revitalizace.

Dvůr Králové nad Labem: Architekti představili návrh koncepce revitalizace parku Schulzovy sady
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Společně tak měli možnost projít významné lokality městského parku, kterým se podrobněji věnují v navrhované koncepci. Na následném projednávání v sále ZUŠ R. A. Dvorského pak architekti představili pracovní verzi koncepce, která již obsahuje konkrétní návrhy úprav a využití parku v budoucnu, a během zhruba dvouhodinové diskuze probrali s občany jejich názory k jednotlivým částem představeného dokumentu. 

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49426 lidí

„V rámci koncepční studie chceme ponechat a podpořit historickou stopu parku. Důležitým bodem je také oživení parku lidmi. Cílem však není vytvořit zábavní park, ale chceme zvážit míru aktivit, které se zde budou odehrávat, protože chceme, aby park zůstal parkem. Horní část parku vnímáme jako více přírodní, už dnes je zde lesopark, který chceme zachovat. Spodní část bude více kultivovaná a aktivnější. To rozdělení však není funkční, ale spíše koncepční a ve vnímání přístupu,“ zdůraznil Vratislav Ansorge ze společnosti City Upgrade, s. r. o., která koncepční studii zpracovává. Při tom vychází jak z historických dokumentů, vzpomínek pamětníků, tak z probíhajícího dotazníkového šetření.

Návrh koncepční studie, jež byla prezentována veřejnosti na setkání, bude nyní doplněna o textovou část a poté zveřejněna na stránkách projektu dvurkralove.cityupgrade.cz, které jsou přístupné i z webu města www.mudk.cz pod dlaždicí Revitalizace parku.

„Děkuji všem občanům, kteří se zapojili do dotazníkového šetření, protože tím významně pomohli architektům získat podklady pro návrh koncepce využití parku veřejností. Přes relativně velký počet odevzdaných dotazníků mě však překvapila nízká účast na osobním setkání se zhotoviteli studie. To mě však neodradí od dalších snah zapojit veřejnost do všech strategických dokumentů týkajících se rozvoje města, neboť participaci vnímám jako správnou cestu,“ uvedl místostarosta Vítězslav Šturma.

Dotazníkové šetření potrvá ještě do konce března, následně architekti dokončí koncepční studii a odevzdají ji vedení města. „Pokud tedy má veřejnost ještě zájem vyjádřit svůj názor, má nyní poslední šanci. Podněty, které obdržíme po skončení dotazníkového šetření, již nebudou do koncepce zapracovány,“ dodal místostarosta Vítězslav Šturma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…