Dvůr Králové nad Labem: Město dotacemi opět podpoří sportovní, kulturní a sociální oblasti

25.12.2018 12:50

Město Dvůr Králové nad Labem vyhlašuje každý rok dotační programy, jejichž cílem je podpora kulturních, sportovních a sociálních aktivit ve městě. Nejinak tomu bude i v roce 2019.

Dvůr Králové nad Labem: Město dotacemi opět podpoří sportovní, kulturní a sociální oblasti
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Příjemcem dotace pak může být subjekt či osoba, jehož činnost či služba je v zájmu města a jeho občanů. Rada města zatím schválila vyhlášení dotačního programu na podporu tělovýchovy a sportu, a to na dlouhodobou činnost sportovních oddílů na území města a na sportovní akce pořádané ve Dvoře Králové nad Labem. V rozpočtu města je na tento dotační program vyčleněno 5,6 mil. Kč.

Vyhlášené dotační programy jsou zveřejněny po dobu 30 dnů před termínem pro podávání žádostí. Pak následuje lhůta pro samotné podání žádosti. Využijte tedy vždy tento čas pro konzultaci na odboru školství, kultury a sociálních věcí (náměstí T. G. Masaryka 38, Dvůr Králové nad Labem, kancelář č. 304), kde vám poradí, jak naložit s vaší žádostí.

Dotace na sport a tělovýchovu

Rada města na své schůzi 19. prosince 2018 schválila vyhlášení dotačního programu na podporu tělovýchovy a sportu – vypsány jsou dvě oblasti podpory:

  • A – dlouhodobá činnost sportovních oddílů na území města Dvůr Králové nad Labem;
  • B – sportovní akce pořádané ve Dvoře Králové nad Labem.

Přijímání žádostí: 21. ledna – 8. února 2019.

V rozpočtu města je na tento dotační program vyčleněno 5,6 mil. Kč, z toho 250 tisíc Kč je pro oblast B. Výše dotace na pořádání sportovních akcí je stanovena minimálně ve výši 3 tisíce Kč, maximálně 50 tisíc Kč. Maximální výše podílu dotace města u sportovních akcích na celkových výdajích žadatele činí 75 %.

Další dotační programy

Dotační program na veřejně prospěšné aktivity, služby související se sociální oblastí a výzva k podání žádosti o účelovou neinvestiční dotaci pro poskytovatele sociálních služebposkytovaných dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, budou vyhlášeny v lednu, na obnovu vnějšího pláště objektů, které jsou nemovitou kulturní památkou nebo které se nacházejí na území Městské památkové zóny města Dvůr Králové nad Labem, v březnu příštího roku.

Žádosti musí být podány na předepsaném formuláři s povinnými přílohami buď poštou, nebo osobně ve stanoveném termínu (osobně na podatelnu městského úřadu nejpozději do 8. února 2019 do 13:30 hod.). Zároveň musí být originál žádosti naskenován včetně podpisu oprávněné osoby a zaslán elektronicky na e-mailovou adresu dotacemesta@mudk.cz.

Kompletní vyhlášení dotačních programů a výzvy včetně formulářů najdete na webových stránkách města v sekci Rozvoj/Granty a dotace/Dotace z rozpočtu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

7:17 Aš: Posezení pro obyvatele domu s pečovatelskou službou se už staví

Komunitní zahrádka s piknikovým sezením je projekt, který se objevil v seznamu návrhů v rámci partic…