Dvůr Králové nad Labem: Mobiliář v parku Schulzovy sady doplní nové koše na tříděný odpad

26.03.2023 15:55 | Tisková zpráva

Pracovníci Technických služeb města Dvora Králové nad Labem (TSm) v těchto dnech dokončují instalaci nových odpadkových košů v parku Schulzovy sady.

Dvůr Králové nad Labem: Mobiliář v parku Schulzovy sady doplní nové koše na tříděný odpad
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Sedm nádob v kombinaci kov a dřevo, jejichž podobu schválil městský architekt, letos v rámci obnovy mobiliáře nahradí původní plastové koše, které jsou rozmístěny po celém parku. 

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31387 lidí
Nové odpadkové koše jsou stejného typu jako ten u griloviště ve spodní části parku, který byl nainstalován vloni na podzim a je rozdělen na tři separátní nádoby na papír, plasty a směsný odpad.

Rozmístění košů bude víceméně kopírovat jejich původní umístění, ve spodní části parku tak návštěvníkům parku bude sloužit čtveřice nádob a další čtyři budou v horní části Schulzových sadů. Instalaci nového mobiliáře dokončí pracovníci TSm do konce března.

„Všechny koše v parku budou mít konečně jednotnou podobu, která vystihuje přírodní charakter parku a působí přirozeně. Doufám, že se budou veřejnosti líbit a že návštěvníci parku využijí oddělených nádob a budou odpadky důsledně třídit. Aktuálně počítáme se zachováním počtu košů i jejich rozmístění v rámci parku, ale v případě potřeby nebude problém nádoby přemístit, případně přidat další,“ doplnil Milan Šimek, vedoucí odboru životního prostředí královédvorského městského úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

7:04 České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

Paměť národa Jižní Čechy má od letošního dubna vypůjčenou Kendeho vilu, dům z roku 1920, zakoupený m…