Dvůr Králové nad Labem: Po krádeži destiček na frotáž budou naučnou stezku hlídat fotopasti

25.09.2019 17:57

Ani týden nevydržely bez poškození panely na naučné stezce Údolím Hartského potoka, která byla otevřena teprve 17. září. Hned na třech místech totiž během několika dní zmizely destičky na frotáž umožňující obkreslit si na papír obrázek některého z ptáků, s nímž se můžeme setkat v českých lesích.

Dvůr Králové nad Labem: Po krádeži destiček na frotáž budou naučnou stezku hlídat fotopasti
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

„Škoda sice není velká, pohybuje se v řádech stokorun, ale pro mě je to nepochopitelný čin," říká Petr Kupský, jednatel Lesů města Dvůr Králové nad Labem, které projekt realizovaly. V současné době tak budou chybějící destičky znovu objednány a poté nainstalovány zpět na panely, z nichž zmizely.

„Na základě této zkušenosti nyní umístíme do lokality naučné stezky fotopasti, abychom podobnému jednání v budoucnu zabránili. Uvidíme, jak se toto opatření osvědčí,“ upozorňuje jednatel společnosti.

Krádež zaznamenali také návštěvníci naučné stezky a díky tomu se o případu diskutuje na sociálních sítích. „Naučná stezka, jejíž realizace stála hodně úsilí, má sloužit dětem i dospělým. Mrzí mě, když si uvědomím, že pak nějakému omezenci stačí pár dní, aby všem zkazil radost,“ dodává Petr Kupský, který vandalovi vzkazuje, že mu klidně předá kontakt na výrobce, když se mu destičky na frotáž tak líbí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…