Frenštát pod Radhoštěm: Město aktualizovalo pravidla pro pronajímání bytů

05.04.2016 14:21

Rada města Frenštát pod Radhoštěm schválila aktualizovaná Pravidla pro pronajímání bytů ve vlastnictví města a Pravidla pro pronajímání bytů v domech s pečovatelskou službou.

Frenštát pod Radhoštěm: Město aktualizovalo pravidla pro pronajímání bytů
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

“Změny v pravidlech odrážejí například formální změny související se změnami organizační struktury městského úřadu, změny názvů, změny podmínek při uzavírání nájemního vztahu u občanů v insolvenci, změny v žádosti o byt apod.,“ uvedla Beáta Houšťavová z odboru investic a rozvoje.

Nejvýznamnější změnou je zavedení nové povinnosti pro nájemce bytu, a sice povinnost uzavření pojištění domácnosti na užívané byty zahrnující i pojištění občanské odpovědnosti za škody. „Město jako vlastník a pronajímatel bytů tuto povinnost zavádí do nových smluv o nájmu bytů a bude vyžadovat její dodržování,“ doplnila Houšťavová.

V souvislosti s nedávným požárem městského bytu a výší škod, které při těchto nečekaných a nepříjemných událostech vznikají, bylo vydáno doporučení k pojištění i všem stávajícím nájemcům bytů, jejichž vlastníkem je město, a ostatním občanům.

Aktualizovaná pravidla jsou umístěna na www.mufrenstat.cz, v záložce MĚSTSKÝ ÚŘAD, Vyhlášky, opatření, nařízení a pravidla, Pravidla,  PRA-2016-03, či se s nimi může zájemce seznámit na Městském úřadě, odboru investic a rozvoje, bytové hospodářství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…