Frýdek-Místek: O dotaci na pořízení hybridních automobilů lze žádat do půlky dubna

13.03.2023 17:39 | Tisková zpráva

Frýdecko-místecká radnice opět nabízí možnost získání příspěvku na pořízení hybridních automobilů. Frýdek-Místek je v České republice průkopníkem v motivaci obyvatel pro pořizování hybridních aut programem, ze kterého mohou na nákup nového vozu získat až 75 tisíc korun.

Frýdek-Místek: O dotaci na pořízení hybridních automobilů lze žádat do půlky dubna
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Naším dotačním programem se snažíme přispět ke zlepšení životního prostředí ve městě. U hybridních vozů se při popojíždění využívá elektromotor. Takže ve městě takový vůz nevytváří žádné emise. Právě v tom je největší přínos hybridních automobilů,“ uvedl náměstek primátora pro územní plánování a rozvoj, stavebně správní činnosti, ekonomický rozvoj, podnikání, dotace a integrované teritoriální investice Jakub Míček (ANO 2011).

Dotace je určena na podporu nákupu nových hybridních i plug-in hybridních osobních aut, případně předváděcích vozidel s nájezdem maximálně 5000 kilometrů.

„Dlouholetý program na podporu pořízení hybridních automobilů ve Frýdku-Místku stále běží. V současné době budeme schvalovat dalších deset žádostí na pořízení hybridního vozidla, kdy přispíváme většinou maximální částkou 75 tisíc korun,“ řekl náměstek primátora Jakub Míček.

Další zájemci mohou podat žádosti do 15. dubna. Žadatelé musí mít trvalé bydliště nebo sídlit na území města alespoň jeden rok. Na elektromobily město zatím nepřispívá, protože není vybudována kvalitní infrastruktura.

Podmínky programu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…