Frýdek-Místek: V červenci budou opět přistaveny velkoobjemové kontejnery

05.07.2018 14:04

Statutární město Frýdek-Místek pokračuje v boji proti odkládání starého nepotřebného odpadu k popelnicím, což je nešvarem zejména na lidnatějších sídlištích. Kontejnery na velkoobjemový odpad nechává přistavit na 63 svozových místech v různých lokalitách města mnohem častěji, a to co druhý měsíc.

Frýdek-Místek: V červenci budou opět přistaveny velkoobjemové kontejnery
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

První svoz se konal v březnu, druhý v květnu. Třetí svoz bude zahájen 9. července. Kontejnery budou dle harmonogramu (viz příloha) přistaveny vždy dopoledne uvedeného dne a odváženy budou následující den od 6 do 12 hodin. Další svozy jsou plánovány na září a listopad.

Odkládání nábytku k popelnicím je nehygienické a neestetické. Je také považováno za zakládání černé skládky, za což v přestupkovém řízení hrozí sankce až do 50 tisíc korun. Navíc odvoz nábytku od popelnic je finančně nákladný. Nábytek totiž nelze svážet s běžným odpadem. Sváží ho zvlášť vypravené vozidlo do recyklačního střediska, kde se dále třídí.

„V loňském roce bylo odvezeno od popelnic zejména v sídlištní zástavbě 225 tun starého a nepotřebného nábytku, což z městského rozpočtu vytáhlo přes 660 tisíc korun,“ vyčíslil primátor Michal Pobucký s tím, že náklady spojené s častějším přistavením velkoobjemových kontejnerů jsou odhadovány na 175 tisíc korun.

Město pokračuje i ve svozu bioodpadu

V minulosti byly velkoobjemové kontejnery přistavovány dvakrát ročně, v tomto roce už je to co druhý měsíc. „Snad se projekt osvědčí, občané si na častější svozy navyknou, a pokud budou měnit nábytek, tak ten starý do doby přistavení kontejneru uloží například ve sklepě a až následně ho vyhodí do zvlášť přistavených kontejnerů v blízkosti svého bydliště. Přispějí tak k většímu pořádku a taky příjemnému prostředí, ve kterém chce žít a bydlet každý z nás,“ dodal primátor Michal Pobucký.

Od dubna město pokračuje také ve svozu bioodpadu ze zahrad na území města, včetně místních částí Chlebovice, Lískovec, Lysůvky, Skalice a Zelinkovice. Probíhat bude až do konce listopadu, a to stejně jako loni, tedy jednou za čtrnáct dní.

Harmonogram svozu a rozmístění kontejnerů ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…