Frýdek-Místek připravuje odchyt holubů

26.01.2018 13:52

Statutární město Frýdek-Místek připravuje odchyt holubů, jejichž počet od posledního odchytu před třemi lety stoupl. Odchytové klece by měly být v různých částech města instalovány v únoru a březnu.

Frýdek-Místek připravuje odchyt holubů
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Holubi jsou všeobecně přenašeči různých nemocí a jejich výskyt ve městech způsobuje škody na majetku. Cílem odchytu je tedy snížení počtu holubů ve městě. „Úspěšnost odchytu závisí na nalákání holubů do odchytových klecí s krmivem,“ uvedl primátor Michal Pobucký, který tak apeluje na občany, aby holuby nekrmili. Odchytové klece budou instalovány v místech se zvýšeným výskytem holubů, a to na střechách vybraných objektů v ulicích Palackého, Radniční, Stará cesta, 1. máje, T. G. Masaryka, Třanovského a M. Chasáka.

Dalším častým problémem, na který občané upozorňují, je krmení toulavých koček. „Lidé si myslí, že volně pohozenou potravou u domu nakrmí toulavé kočky, ale neuvědomují si, že tímto jednáním často přilákají i potkany, kteří jsou stejně jako holubi přenašeči nemocí a parazitů,“ uvedl primátor Pobucký. Město se snaží počty potkanů redukovat prostřednictvím pravidelných celoplošných deratizací. Nicméně k omezení jejich výskytu mohou přispět i sami občané, které primátor žádá, aby nekrmili toulavé kočky a u domů a na veřejných prostranstvích nepohazovali potraviny.

Rozsypávání krmiva a volné pohazování potravin na veřejných prostranstvích, zejména na náměstích a jejich blízkém okolí, ale i v blízkosti obytných domů je považováno za přestupek proti veřejnému pořádku, za který lze uložit pokutu až do dvaceti tisíc korun.

Odchytové klece na holuby budou instalovány v těchto lokalitách:

- ul. Radniční 1148 (budova Magistrátu města Frýdku Místku)
- ul. Palackého 115 (budova OSSZ Frýdek-Místek)
- ul. Stará cesta 91 (supermarket Albert)
- ul. 1. máje 1839 (panelový dům)
- ul. T. G. Masaryka 505 (obchod Hruška - Inva Group a.s.)
- ul. Třanovského 403 (obchod Hruška - Inva Group a.s.)
- ul. M. Chasáka 3144 (obchod Hruška - Inva Group a.s.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…