Frýdlant: Čtvrtý ročník Okurkiády ovládli muži

23.09.2019 21:18

Frýdlantskou Okurkiádu 2019 ovládli jednoznačně muži. V pátek 20. září 2019 o tom rozhodla během hodnocení porota složená ze starosty Frýdlantu Dana Ramzera, místostarosty Jiřího Stodůlky a tajemnice Městského úřadu Frýdlant Veroniky Bubeníčkové. V tajném hodnocení se totiž nakonec dobrali k výsledku, který byl následující: třetí nejlepší okurky zavařil ve Frýdlantu Vladimír Koreček, druhé nejlepší Karel Kutílek a ty nejpovedenější ve své domácí kuchyni stvořil Jaroslav Stárek.

Frýdlant: Čtvrtý ročník Okurkiády ovládli muži
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Vyhlášení Okurkiády 2019 probíhalo jako již tradičně v klubovně Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Frýdlant v kolonii za nemocnicí. Porota hodnotila vůni okurek, jejich vzhled, chuť i to, jak jsou okurky křupavé. Porota netušila, čí vzorek se schovává pod jednotlivými čísly. Jména těch, kdo okurky naložili, byla k číslům přiřazena až po uzavření bodování, po rozlepení zapečetěné obálky.

„Úroveň Okurkiády rok od roku stoupá. Letos musím pochválit krásný vizuál okurek, byly opravdu pečlivě připravené, nebyl tam žádný malér, žádný propad a okurky byly krásně křupavé. Za mě velký posun v soutěži a co dodat, bylo to „mňamózní“,“ pochvaluje si starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Místostarosta Jiří Stodůlka podotýká, že hodnocení je čím dál těžší. „Konkurence se každým rokem vyrovnává, letos už to bylo úplně na hraně. Z těch 17 vzorků bylo 15 skoro na stejné úrovni. Je vidět, že soutěžící k soutěži přistupují zodpovědně a nic nepodceňují. Protože i to, jak okurky vypadají ve sklenicích, může nakonec rozhodnout, protože chutě byly velmi vyrovnané a pak může jeden bod nahnaný na vzhledu rozhodovat o celkovém vítězi.“

„To, že letos Okurkiádu vyhráli muži, svědčí o nějaké specifické chuti. Pro mě bylo letos překvapením, že jsem se v hodnocení sjednotila s mými mužskými kolegy. Hodnotili jsme opravdu podobně, což samozřejmě vyšlo najevo až při sčítání výsledků, protože žádný z nás během hodnocení neví, jak ten druhý boduje. Opravdu tedy vyhráli ti nejlepší,“ říká tajemnice úřadu Veronika Bubeníčková.

"Chci poděkovat všem, kteří se Okurkiády letos zúčastnili, a můj dík patří i porotě. Letošní ročník byl opět povedený. Budeme rádi, pokud se nám podaří začínající tradici udržet a počet přihlášených okurek se bude postupně navyšovat. Zatím se to daří. Loni bylo přihlášeno 13 vzorků, letos už 17. Pokud jich v příštím roce opět přibude, bude to jen dobře. Porota bude mít z čeho vybírat a hodnocení si opravdu užije,“ uzavírá s úsměvem za Základní organizaci Českého zahrádkářského svazu Frýdlant v Čechách Jitka Stárková.

Do Okurkiády se letos přihlásilo 17 soutěžících. Letos se ve Frýdlantě konala popáté, teprve počtvrté však jako soutěž pro širokou veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…