Havířov: Kácení stromů podél Moskevské kvůli horkovodu

14.03.2023 21:23 | Tisková zpráva

Dobrá provozuschopnost horkovodné sítě a také její nezbytná oprava jsou hlavními důvody pro kácení stromů v ochranném pásmu horkovodu podél ulice Moskevská, které bude probíhat během měsíce března.

Havířov: Kácení stromů podél Moskevské kvůli horkovodu
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Pokud totiž stromy vyrůstají v ochranných pásmech sítí nebo přímo na sítích, připouští platná legislativa jejich kácení na základě řádného oznámení. Je zřejmé, že sítě musí zůstat přístupné a správce je povinen zachovávat jejich dobrou funkčnost. Bohužel značné množství stromů a keřů vyrůstá právě na sítích. Je to až 30 procent vzrostlé zeleně v Havířově, kterou bude nezbytné v příštích letech z města odstranit, aby bylo možné postupně sítě kvůli jejich stáří opravit. V minulosti nebyly informace o sítích běžně k dispozici, a tak výsadba městské zeleně probíhala dosti živelně,“ vysvětlila vedoucí odboru životního prostředí Jana Návratová.

V současnosti je již možné využít všech dostupných informací o průběhu sítí na území města a výsadba je prováděna mnohem uvážlivěji. Na druhé straně je nutno zdůraznit, že ploch vhodných pro výsadbu nových stromů se díky zasíťování města nedostává. Važme si proto každého stromu na vhodných stanovištích nejen uvnitř města, ale i ve volné krajině, neboť beze stromů není dost dobře možné uchovat zdravé životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…