Havířov: Kamerový systém pomáhá zvyšovat bezpečnost a odhalovat delikty

20.01.2018 16:57

Dvě nové kamery Městského kamerového dohlížecího systému, které byly na konci roku 2017 nainstalovány v rekonstruovaném železničním podjezdu na ul. U Nádraží v Havířově-Šumbarku, se ihned zapojily do "akce".

Havířov: Kamerový systém pomáhá zvyšovat bezpečnost a odhalovat delikty
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Pomocí těchto kamer se podařilo na začátku letošního roku zadokumentovat 3x poškození zábradlové výplně v nově rekonstruovaném podjezdu a ve dvou případech byli pachatelé tohoto poškození zadrženi a předáni Policii ČR. Nově instalovaná kamera také pomohla 12. ledna zachytit skupinu osob, která poškozovala dopravní značku před viaduktem. I tyto osoby byly strážníky zadrženy a předány Policii ČR.

Městská policie Havířov provozuje Městský kamerový dohlížecí systém nepřetržitě od roku 2001. V roce 2014 byla provedena celková rekonstrukce dispečerských pracovišť na všech třech komisariátech MP a v roce 2015 byl na základě veřejné zakázky systém přestavěn na moderní decentralizovaný digitální kamerový systém s přenosem dat po optické síti, který umožňuje obsluhu libovolné kamery z kteréhokoliv dispečerského pracoviště. Touto rekonstrukcí se dosáhlo mimo jiné výrazného zlepšení obrazových scén, delší doby uložených záznamů a zlepšení ovládání jednotlivých kamer.

"V současné době má Městský kamerový dohlížecí systém Městské policie Havířov celkem 26 kamer, z toho v Havířově-Městě jsou 4 kamery, v Havířově-Podlesí 4 kamery a v Havířově-Šumbarku je 18 kamer," přiblížil ředitel Městské policie Havířov Bohuslav Muras.

Na rok 2018 jsou již schváleny finanční prostředky na zřízení dvou dalších kamerových bodů a pořízení jedné přenosné kamery, a to z dotace ze státního rozpočtu MV ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…