Havířov: Město letos nainvestuje do výměny výtahů více než 154 milionů korun

17.01.2021 19:03

11. ledna byla zahájena v bytovém domě na ulici Švabinského v části Havířov-Město další etapa výměny výtahů. Městská realitní agentura má připravený pro letošní rok harmonogram, který zahrnuje výměnu 109 výtahů. Město Havířov to bude stát více než 154 milionů korun.

Havířov: Město letos nainvestuje do výměny výtahů více než 154 milionů korun
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Bezpečnost, spolehlivost, obsluha, komfort to jsou důvody, proč se začaly výtahy v havířovských městských bytech měnit. Jednatel MRA Róbert Masarovič k tomu dodal: „Máme to připravené, jak po stránce finanční, tak z hlediska lidských zdrojů. Naši zaměstnanci jsou zkušení, firmy, s nimiž na této akci spolupracujeme, jsou erudované a spolehlivé. Celkem to bude stát 154 708 867 Kč včetně DPH.“ Jedná se o další etapu realizace výměny technologicky zastaralých výtahů ze 70. let minulého století. Pět nových výtahů za více než 6,2 milionů už mají od loňska nájemci v těchto bytových domech: v ulici K.V. Raise č.p. 8, 10, 12, 14 v Havířově-Městě a bytový dům v ulici Kubelíkova č.p. 10 v Havířově-Podlesí.

Anketa

Kdo ze zpěváků anebo zpěvaček má vliv na Vaše postoje?

hlasovalo: 3939 lidí

Na rekonstrukci výtahů se budou podílet dva dodavatelé, a to společnost LIFT SERVIS WORK s.r.o. a OHL ŽS, a.s. „Se společností LIFT SERVIS WORK máme jen ty nejlepší zkušenosti z první etapy, kdy odvedli velmi kvalitní práci při výměně všech pěti výtahů v termínu. Navíc za výbornou cenu,“ potvrdil jednatel MRA Ing. Jiří Lankočí. Vynikající reference od vedení města Havířov má také firma OHL ŽS, která realizuje rekonstrukci přednádraží: „Jsem velmi rád, že tato stavební firma vyhrála výběrové řízení na výměnu výtahů, protože s nimi máme výbornou zkušenost,“ potvrdil primátor města Havířov Ing. Josef Bělica.

„Použití nových technologií a vyspělých metod výroby přináší podstatné zvýšení komfortu, snížení hlučnosti, nové výtahy jsou rychlejší a technologicky odpovídají současným normám,“ přiblížil technický ředitel LIFT SERVIS WORK Petr Chvastek. Během výměny výtahu se celý dům stává součástí stavby. „Dojde bohužel k omezení pohodlí obyvatel, protože stavební práce se neobejdou bez bourání, vrtání a hluku. Harmonogram je ale připravený tak, aby se snížila odstávka výtahu na minimum. Celková doba, která zahrnuje několik fází procesu výměny, bude trvat od čtyř do šesti týdnů,“ vysvětlil ředitel oblasti Ostrava OHL ŽS Ing. Martin Polášek.

„Během realizace bude zajištěn jako u všech staveb technický dozor MRA a dodavatelé budou komunikovat se zástupcem domu, informovat ho o harmonogramu prací, současném stavu a plánovaném postupu montáže. Správce pak tyto informace vyvěsí na nástěnkách. Lidé tak budou mít přehled o chystaných pracích a době, jak dlouho budou jednotlivé práce vykonávány,“ řekl jednatel Městské realitní agentury Róbert Masarovič, MSc. Seniorům z vyšších pater nabídne MRA po dobu odstávky výtahu bezplatnou pomoc při dovozu nákupu nebo asistenci méně pohyblivým občanům při přesunu dolů po schodech. „Den předem musí kontaktovat správce a domluvit si s ním konkrétní hodinu. Na základě objednávky bude správce k dispozici,“ uzavřel jednatel Ing. Jiří Lankočí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…