Havířov: Primátorka si na den vyzkoušela práci strážníka městské policie

25.01.2018 10:00

Kontrolu bezdomovců v parku, mladistvých v hospodě i zásah strážníků při bitce na ubytovně Impuls v Prostřední Suché. To vše absolvovala havířovská primátorka Jana Feberová společně se dvěma strážníky městské policie během dopolední pochůzky a večerní autohlídky v úterý 23. ledna. Na den tak okusila denní chleba havířovských strážníků.

Havířov: Primátorka si na den vyzkoušela práci strážníka městské policie
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Primátorka města je velitelkou Městské policie Havířov. Pravidelně se schází s ředitelem havířovské policie a společně řeší problémy v oblasti bezpečnosti, se kterými se město potýká. Z řad havířovských občanů často slýchá výtky, že strážníci nejsou poblíž situací, které by jejich přítomnost vyžadovaly. Aby na vlastní kůži vyzkoušela, jak práce strážníků vypadá, osobně s nimi absolvovala dopolední pochůzku a večerní autohlídku.

"Každá hlídka městské policie dohlíží na určitou část města. Během směny kontroluje různá stanoviště, jako jsou například parky či různá místa, kde se často zdržují lidé bez domova, a navíc reaguje na hlášení dispečerů," objasňuje ředitel MP Havířov Bohuslav Muras.

Během úterního dopoledne tak strážníci společně s primátorkou zkontrolovali bezdomovce v Centrálním parku a v komerčních prostorách střediska Redon, ověřovali čipování psů venčených v centru města, udělili pokutu za špatné parkování či prověřili chod na nedalekém dětském hřišti. Průběh služby večerní autohlídky pak byl poněkud dramatičtější. Strážníci s primátorkou například dohlídli, zda podniky nenalévají mladistvým, zkontrolovali černou skládku v Prostřední Suché nebo udělili napomenutí mladému muži, který na zastávce Havířov-Střed přecházel přes koleje. Ve večerních hodinách pak strážníkům dispečink nahlásil rvačku na ubytovně Impuls, podezřelé osoby v jedné z havířovských heren a bezvládného muže na chodbě obytného domu.

"Práce strážníků Městské policie Havířov si nesmírně vážím a musím zcela otevřeně přiznat, že po dnešním dni více než jindy. Mnoho Havířovanů si jejich práci představuje jako posedávání v teple vyhřátého auta či ulívání se někde na procházkách v parku. Strážníci se však během dvanáctihodinové služby prakticky nezastaví, neustále jsou v kontaktu s různým typem lidí, často v podnapilém stavu, a jednání s nimi není vůbec jednoduché," shrnula průběh hlídky primátorka Jana Feberová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…