Havířov: Svoz biologicky rozložitelných odpadů od rodinných domků zahájí letos město v květnu

11.04.2016 6:30

Oproti předcházejícímu roku, kdy svoz BRKO - biologicky rozložitelných komunálních odpadů - od rodinných domů probíhal od dubna do října, bude s ohledem na klimatické podmínky o měsíc posunutý a bude se tak realizovat od 2. května do 25. listopadu.

Havířov: Svoz biologicky rozložitelných odpadů od rodinných domků zahájí letos město v květnu
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Částka vyčleněná z rozpočtu města na svoz biologicky rozložitelných odpadů se pohybuje v milionech a jsme s ní schopni pokrýt sedm měsíců svozu tohoto odpadu. Po zkušenostech z předešlých let, kdy aprílové počasí s vydatných sněžením znemožňovalo údržbu zahrad, a naopak v listopadu bylo ještě relativně teplo a bylo třeba likvidovat listí, jsme se rozhodli svoz biologicky rozložitelných odpadů posunout až na květen až listopad," uvedla vedoucí odboru komunálních služeb magistrátu města Zdena Mayerová.

Systém nakládání s biologicky rozložitelným komunálním odpadem – BRKO - je dán Obecně závaznou vyhláškou č.2/2014 s účinností od 1.1.2015. Vyhláška ukládá fyzickým osobám, produkujícím BRKO v rodinných domech a stavbách určených pro rekreaci, které nejsou schopny tento odpad samy využít například kompostováním, povinnost odložit tento odpad do speciálních hnědých sběrných nádob s nápisem BIOODPAD, nebo do sběrných dvorů na území města. Uložení bioodpadu ve sběrných dvorech je bezplatné. Nacházejí se na ulici Karvinské (PO-NE 7:00 - 18:00) v Havířově-Městě a na ulici Jarošově (PO-SO 7:00 - 18:00) v Havířově-Šumbarku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…