Havířov uspořádal odbornou konferenci Zelená města, letos na téma Veřejná prostranství a mobiliář

02.10.2017 6:33

V úterý 26. září proběhla v KD Radost odborná konference Zelená města - města budoucnosti. Tématem tentokrát byla Veřejná prostranství a mobiliář.

Havířov uspořádal odbornou konferenci Zelená města, letos na téma Veřejná prostranství a mobiliář
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Letošnímu ročníku konference udělilo záštitu Ministerstvo životního prostředí. Odborníci z českých měst i ze zahraničí zde referovali své poznatky, týkající se problematiky správy městských center a zařízení veřejného prostoru.

Konference byla určena především odborné veřejnosti. Zúčastnili se jí také vedoucí představitelé města. "Veřejná prostranství jsou obývací pokoje našich měst a obcí. Jedná se o místa, která nám slouží ke každodenním společenským kontaktům – setkáním při cestě za nákupy a do práce, odpočinku při procházce v parku nebo při hře dětí, ale i k větším veřejným shromážděním a akcím. Podoba veřejných prostor spoluurčuje společenský život obce a její atmosféru. Právě ony mohou být tím podstatným důvodem, proč se nám ve městě líbí a cítíme se tu dobře," řekla k letošnímu tématu primátorka Jana Feberová.

Program byl rozdělen do tří tematicky zaměřených přednáškových bloků - Městská centra, Obvodová a lokální centra a Praktické užití mobiliáře.

"Význam zeleně pro udržení zdravého prostředí ve městech je obrovský. Díky konferenci Zelená města - města budoucnosti si předáváme zkušenost s mnoha českými městy a obcemi, ale také se našimi sousedy z Polska," uvedl odborný garant 1. přednáškového bloku, náměstek havířovské primátorky Karel Šlachta.

Odborníky z českých měst a obcí, ale také z Polska nebo Slovenska hostilo město již po jedenácté

V roce 2006 město Havířov uspořádalo první odbornou konferenci s názvem Sorela – tvář Havířova, věnovanou architektonickému stylu, ve kterém bylo postaveno. Dva roky poté se předmětem konference stala zeleň ve městech a již devátým rokem se tato pravidelná setkání věnují tématu Zelená města - města budoucnosti a účastní se jich zástupci mnoha českých měst a obcí, ale také hosté ze Slovenska a Polska. Od roku 2009 byla v rámci konference řešena témata Zelená města - města budoucnosti, Stromy ve městě, Kvetoucí sídla v srdci Evropy, Zeleň pietních míst, Parky našich sídel, Zeleň pro sídliště, Zeleň v historii měst a Zeleň a voda – spojené nádoby našich měst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…