Havířovský zámek bude spravovat příspěvková organizace města

02.07.2018 18:18

Budovu havířovského zámku, přilehlé pozemky včetně příjezdové cesty, parkovací plochy a dětského hřiště v hodnotě téměř 60 milionů korun bude nově spravovat městská příspěvková organizace Správa sportovních a rekreačních zařízení (SSRZ). Havířovský zámeček převezme od městské společnosti Zámek Havířov.

Havířovský zámek bude spravovat příspěvková organizace města
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

SSRZ plánuje na zámku nadále provozovat restauraci a hotel, proto město organizaci převede do správy kromě budovy zámku také vybavení budovy, vyjma obřadní síně a jejího zázemí. Ta zůstane ve správě města, které zde bude nadále pořádat svatby a vítání občánků. Havířovský zámeček je památkovým objektem a patří mezi nejstarší objekty na území města, jeho historie sahá až do 15. století. Provoz a správa objektu jsou díky tomu pro město značně finančně náročné.

Společně s majetkem převezme SSRZ pod svá křídla také část zaměstnanců společnosti Zámek Havířov. Městská příspěvková organizace plánuje údržbu budovy z větší části provádět vlastními silami.

Městská společnost Zámek Havířov bude nadále provozovat Jídelnu Radnice, jejíž kuchyň vaří pro zaměstnance magistrátu, ale i jídla rozvážená sociální službou seniorům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…