Havlíčkův Brod: Porodnice hlásí rekordní počty nově narozených dětí

07.08.2019 11:33

Brodská porodnice v červenci doslova praskala ve švech. Narodilo se rekordních 160 dětí za měsíc. A i srpnové dny ukazují, že nadílka bude početná. Aktuálně se blížíme k 900 porodu letošního roku.

Havlíčkův Brod: Porodnice hlásí rekordní počty nově narozených dětí
Foto: regionvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Havlíčkův Brod

Za posledních dvacet let se tolik dětí za měsíc u nás nenarodilo. Až letos v červenci, kdy přišlo na svět přesně 160 miminek - 159 porodů, z toho jeden pár dvojčat. " To jsme za dvacet let, co tu pracuji, neměli. Skutečně nemůžeme hovořit o prázdninovém provozu,  uskutečnilo se u nás v průměru pět porodů denně," říká s úsměvem porodní asistentka Hana Zadinová, která vede statistiky novorozenců v naší nemocnici. Porodnice tak doslova praskala ve švech. Narodilo se 94 chlapců a 66 holčiček a nejčastějšími jmény, která maminky dávaly svým dětem, jsou Jan a Jakub, Ema/Emma, Eliška a Kristýna.

Letní měsíce patří dlouhodobě k měsícům s největší porodností. V loňském roce se nejvíc dětí narodilo v září - celkem 143 dětí. Druhým největším číslem měsíční porodnosti v našich statistikách byl červenec 2008, kdy se uskutečnilo 149 porodů. Podobná čísla jsme zaznamenali i  v červenci 2011 - 147 porodů a v březnu 2010 - 145 porodů.

Všem šťastným rodičům gratulujeme!!!! Děkujeme, že si pro tento krásný okamžik vybrali naši porodnici a všem za dlouholetou důvěru, díky níž jsme nejoblíbenější porodnicí v Kraji Vysočina.
Velké poděkování patří personálu gynekologicko-porodnického oddělení, který i v době dovolených poskytuje rodičkám a novorozencům maximální komfort, skvělé služby a notnou dávku empatie...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…