Havlíčkův Brod: Přírodovědné centrum na ZŠ Nuselská

06.10.2019 12:54

Na havlíčkobrodské základní škole Nuselská vzniklo nové přírodovědné centrum. Městu při jeho vybudování výrazně pomohla dotace, která činí 90 procent z celkových uznatelných nákladů. Jde o jediné takové zařízení svého druhu v Kraji Vysočina.

Havlíčkův Brod: Přírodovědné centrum na ZŠ Nuselská
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Cílem projektu bylo zvýšení kvality a dostupnosti vzdělávací infrastruktury Základní školy Nuselská, konkrétně vybudování učebny digitálních technologií pro výuku přírodních věd a jazyků, učebny fyziky a laboratoře chemie a fyziky. Ve střešních prostorách se nachází multifunkční učebna se sférickým plátnem (planetárium) a univerzální učebna přírodních věd s 2D a3D projekcí. Centrum doplnila i střešní zahrada včetně skleníku a observatoř s mobilním dalekohledem s možností pozorování oblohy,“ popsala Marie Kudrnová, manažerka tohoto evropského projektu.

Multifunkční přírodovědné centrum budou využívat ke vzdělávacím aktivitám nejen žáci domovské základní školy, ale výukové programy budou k dispozici i žákům dalších škol.

„Jde o ojedinělý projekt, který chceme přiblížit i veřejnosti. Připravujeme rezervační systém, přes který se bude moci na připravované programy přihlásit kdokoli,“ přiblížila ředitelka ZŠ Nuselská Milena Popelová.

Celkové náklady na výstavbu centra činily zhruba 74 mil. Kč. Stavbu podpořila evropská dotace z Integrovaného regionálního operačního programu částkou ve výši 58 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…