Hluboká nad Vltavou: Senioři mají nově příjemné prostory pro život

21.10.2019 10:44

Domov důchodců U Zlatého kohouta funguje v Hluboké nad Vltavou už takřka 25 let. Před necelými devíti lety byl navíc modernizován, takže senioři především z Hluboké nad Vltavou  a spádových obcí pobývají v modernějším a příjemnějším prostředí.

Hluboká nad Vltavou: Senioři mají nově příjemné prostory pro život
Foto: hluboka.cz
Popisek: Hluboká nad Vltavou

„Domov důchodců U Zlatého kohouta byl modernizován částečně z financí Evropské unie, konkrétně prostřednictvím Regionálního operačního programu Jihozápad. V rámci rekonstrukce, na kterou unie přispěla několika milióny korun,  byla postavena vyhlídková terasa, která slouží pro relaxaci seniorů, dále sesterna, která zlepšuje kvalitu poskytovaných sociálních služeb, byly rozšířeny provozní prostory, upravena sociální zařízení, vybudovány bezbariérové vstupy do obytných buněk a na lodžie a další,“ uvedla Michaela Čermáková – Šímová, ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad, který dotaci zprostředkoval.

Díky rekonstrukci zařízení poskytuje lepší kvalitu služeb v sociální oblasti. „K podstatnému zlepšení kvality poskytovaných sociálních služeb došlo zejména díky  vystavěné vyhlídkové terase, úpravy sociálních zařízeních, která zlepšují komfort života seniorů, ale například i zvýšením  kapacity výtahu, který zvyšuje bezpečnost objektu například v případě evakuace,“ řekl místopředseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Petr Podhola.

Domov důchodců U Zlatého kohouta zajišťuje klidné a příjemné bydlení v bezpečném prostředí s odpovídající odbornou péčí. Ta je poskytována 24 hodin denně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…