Hodonín: Amfiteátr projde obnovou. Nabídne více míst k sezení

08.12.2018 19:47

Přírodní amfiteátr v lázeňském parku se dočká v příštím roce svého rozšíření. Radní města potvrdili výsledky výběrového řízení a vybrali stavební firmu, která provede úpravy amfiteátru. Kapacita míst pro sedící diváky se zvýší více jak dvakrát. Stavební práce, jež přesáhnou dva miliony korun, začnou už na jaře a potrvají zhruba do poloviny roku.

Hodonín: Amfiteátr projde obnovou. Nabídne více míst k sezení
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Amfiteátr slouží lázeňským hostům, ale i občanům města, už mnoho let především v letním období od června do září k pořádání různých akcí a k promítání filmů. Jeho kapacita je nedostatečná a ani samotný amfiteátr v posledních letech neprošel výraznější úpravou. Po rekonstrukci se rozšíří počet míst k sezení ze stávajících 85 na 217.  Přibudou nové řady s kamennou podezdívkou a dřevěnými lávkami, za místem k sezení bude vybudována plocha pro promítače a u pódia vznikne nová ocelová konstrukce, která bude sloužit i k promítání filmů. Plocha pro účinkující bude zastřešena polykarbonátovými deskami.

Vítěz výběrového řízení na rozšíření přírodního amfiteátru Stavby Vanto, s.r.o., začne s pracemi hned na jaře, jakmile to umožní počasí. Celkové náklady na rozšíření amfiteátru jsou odhadovány na 2,2 milionu korun. Předpokládá se, že práce budou ukončeny před zahájením letní sezony v příštím roce, kdy si Lázně Hodonín budou připomínat 40 let od svého otevření. 

Někdejší Lázeňská léčebna Hodonín, tehdy jako součást lázeňské organizace Luhačovice, otevřela své prostory pro první lázeňské pacienty právě 1. července 1979. V roce 1993 léčebnu do svého majetku získalo město Hodonín a vznikly Lázně Hodonín. Postupně se z malé léčebny staly samostatné a vyhledávané lázně, které se ročně postarají o více než 100 tisíc návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…