Hodonín: Veletrh nabízel pracovní příležitosti i rady

24.10.2022 6:27 | Tisková zpráva

Po celý den 20. října směrovali do kulturního domu zájemci hledající budoucí pracovní uplatnění, brigády či studentské stáže, případně ti, kteří potřebovali jen poradit a získat kontakty na potenciální zaměstnavatele. Veletrh pracovních příležitostí pořádala Okresní hospodářská komora Hodonín ve spolupráci s dalšími pořadateli.

Hodonín: Veletrh nabízel pracovní příležitosti i rady
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Na veletrhu se představila přibližně dvacítka zaměstnavatelů včetně poradenských organizací z Hodonína a okolí. O veletrh, který se koná pravidelně už několik let, bývá tradičně velký zájem. Loňský ročník kvůli covidu však pořadatelé museli vynechat.

„Chceme ukázat a nabídnout studentům a lidem, kteří hledají práci, pracovní příležitosti v regionu, aby nám z regionu neodjížděli a zůstávali,“ přiblížil cíl veletrhu při zahájení Michal Švagerka, předseda pořádající Okresní hospodářské komory v Hodoníně. Akci kromě prezentace firem doprovázely i přednášky a poradenství, např. jak správně sestavit životopis nebo jak se připravit na pracovní pohovor.

Účastníky veletrhu při jeho zahájení pozdravil i místostarosta města David Herzán. „Jsme velmi rádi, že v Hodoníně takovou akci máme a podporujeme ji,“ řekl místostarosta. „Cílem této akce je, aby se lidé z města a regionu dokázali lépe orientovat na trhu práce a zjistili, kde je možné práci získat. Přeji lidem hledajícím budoucí pracovní uplatnění a stabilní práci, aby ji na veletrhu našli, a zaměstnavatelům přeji, aby na veletrhu objevili nové a zapálené zaměstnance“, dodal místostarosta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

13:37 Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

Tanečnice a tanečníci z Tanečního centra Z.I.P. se spolu s lektory přišli na radnici podělit o rados…