Hodonín: Zdravotní sestry jednaly na odborné konferenci

21.05.2023 7:31 | Tisková zpráva

Na jednodenní odbornou konferenci věnovanou moderním postupům ve zdravotnictví zavítaly do Hodonína zdravotní sestry i další zdravotníci a hosté. U příležitosti Dne sester se 17. května konal v sále Evropa XVII. Hodonínský den sester.

Hodonín: Zdravotní sestry jednaly na odborné konferenci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Více než dvě stovky zdravotních sester a zdravotníků zavítaly na odbornou konferenci do Hodonína, nad kterou převzal záštitu starosta města. Účastníky konference pozdravila senátorka za Hodonínsko Eva Rajchmanová, místostarosta města Hodonína Vojtěch Salajka a ředitel Nemocnice T. G. Masaryka v Hodoníně Jiří Koliba. Hlavními tématy, jimiž se konference zabývala, byly porucha příjmu stravy – morbidní obezita, léčba močové inkontinence a sestupů orgánů pánevního dna u žen, novinky v onkologii, vyšetření nohou na přístroji PodoCam 2.0, zásady předoperační přípravy či zdravotně sociální péče o nemocné v závěru života. Novinky ze svých oborů přednesli nejen odborníci z hodonínské hostitelské nemocnice, ale také z dalších odborných pracovišť v kraji, např. Fakultní nemocnice Brno a Hospice sv. Alžběty o. p. s. Brno.

Náročnou práci sester ocenila také senátorka Rajchmanová a pozvala je do Prahy na návštěvu horní komory Parlamentu ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…