Hodonín: Zkvalitnit bydlení můžete i s finanční pomocí města

14.05.2022 7:35 | Tisková zpráva

Chystáte se stavět nebo rekonstruovat? Využijte nabídku bezúročné půjčky či dotace ze stavebního fondu města. Ten představuje výhodnou možnost financování stavebních prací v domech, bytech či nebytových prostorách v Hodoníně.

Hodonín: Zkvalitnit bydlení můžete i s finanční pomocí města
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Žádat lze třeba na opravu střechy, fasády, zateplení, výměnu oken, balkonů, instalaci solárního zařízení, nebo vnitřní úpravy – opravu topení, rozvodů, elektroinstalace a další.

Na rozdíl od bankovních úvěrů je poskytnutí zápůjčky ze stavebního fondu města bezúročné. K některým druhům oprav jako je například výměna oken, výměna balkonu, oprava fasády či oprava střechy navíc žadatel dostane od města i nevratnou dotaci ve výši 10 % z poskytnuté zápůjčky.

Příjemcem zápůjčky a dotace může být právnická nebo fyzická osoba, která je majitelem či nájemcem nemovitosti na území města Hodonína. Žádat lze i na nemovitost zkolaudovanou jako nebytový prostor, nesmí být však určena k podnikání. Maximální výše zápůjčky a dotace může činit 50 % vynaložených nákladů a splatnost zápůjčky je 4 roky.

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí

Dosáhnout na výhodné financování stavebních úprav vaší nemovitosti je přitom poměrně snadné. Stačí podat písemnou žádost včetně nezbytných dokumentů, které najdete na našich stránkách. Samozřejmostí je také potvrzení příjmu žadatelů, případně ručitelů a doložení bezdlužnosti vůči městu. Stavební práce musí být provedeny až po datu podání žádosti o poskytnutí zápůjčky.

Termín pro odevzdání žádostí pro druhé kolo je od 1. 6. do 1. 8. 2022. Žádosti je možné podávat na Městském úřadě v Hodoníně, na odboru ekonomiky a financí, Národní třída 25, dveře č. 139, p. Trávníčková. Vaše případné dotazy směřujte na tel. 518 316 152 nebo e-mail travnickova.pavla@muhodonin.cz. Podrobnější podmínky k podání žádosti najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…