Holešov: Holešovský židovský hřbitov je řazen mezi nejvýznamnější hřbitovy ČR

05.11.2022 9:37 | Tisková zpráva

Alespoň takto jej vyhodnotila polská média, která v uběhlých dnech zveřejnila hned několik zpráv o významných hřbitovech v České republice.

Holešov: Holešovský židovský hřbitov je řazen mezi nejvýznamnější hřbitovy ČR
Foto: wikipedia
Popisek: Holešov.

Informovala o tom agentura Czechtourism Polsko. Kromě židovského hřbitova v Holešově se portály věnují hřbitovům v Praze Olšanech nebo Vinohradech, v hledáčku je také židovský hřbitov v Boskovicích nebo unikátní barokní hřbitov z poloviny 18. století ve Střílkách. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33148 lidí

„Hřbitovy jsou místa melancholické krásy, připomínající, že čas běží neúprosně. Na druhou stranu, některé hřbitovy jsou oázami klidu a míru v dnešním uspěchaném světě. Nabízíme ty nejzajímavější hřbitovy, které v České republice stojí za návštěvu,“ píše se na jednom z portálů. Jsme velmi rádi, že byl židovský hřbitov v Holešově do tohoto výčtu zařazen. A i když jsme o jeho významu přesvědčeni, je potěšující, že se jeho sláva šíří i do dalších koutů světa. Tuto pozornost si jistě zaslouží.

Na propagaci zajímavých a turistických cílů našeho regionu se mimo jiné podílí KROMĚŘÍŽSKO sdružení pro cestovní ruch, z. s. Děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…