Hradec Králové: Dobrovolné hasiče zasahující při požáru hořické Milety přijal primátor

16.02.2013 8:24

Profesionální práci odvedli při požáru hořické Milety v závěru loňského roku i dobrovolní hasiči z Plácek, kteří se pustili spolu s dalšími hasiči do boje s ohněm, jenž zachvátil jednu z největších evropských textilek. Dnes jim osobně poděkoval i primátor města.

Hradec Králové: Dobrovolné hasiče zasahující při požáru hořické Milety přijal primátor
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Požár byl svou rozlohou, vniklou škodou a množstvím nasazených prostředků a sil asi největší v loňském roce na území České republiky. Zásah byl velice náročný a trval tři dny. „Přestože se jako dobrovolní hasiči z Plácek nenacházíme v hasebním obvodu, byli jsme štábem povoláni pomoci, neboť disponujeme velkou cisternou na 9 tisíc litrů vody. Naším úkolem bylo kyvadlově doplňovat touto cisternou vodu k vysokozdvižné plošině AP 54 BRONTO. Tato hradecká plošina je nejvyšší v České republice a při tomto náročném zásahu byla plně využita,“ říká Martin Jareš, který se za dobrovolné hasiče z Plácek tohoto vyčerpávajícího výjezdu účastnil.

Díky vysokému nasazení všech, kteří se zásahu účastnili, se podařilo zachránit jeden z nejdůležitějších výrobních objektů celé továrny, na němž je provoz závodu závislý. „Hasiči včetně našich dobrovolných opět prokázali, že jsou připraveni čelit nebezpečí a chránit životy a majetek druhých. Dobrovolní hasiči jsou navíc jedinou složkou, kdykoliv použitelnou pro krizové situace, které mohou nastat,“ dodává Zdeněk Fink, primátor města, který hasičům dnes poděkoval osobně.

„…díky účinnému nasazení všech dostupných sil a prostředků se podařilo uchránit nejdůležitější část výrobní haly, na které je provoz celého závodu závislý. Zásah provedený jednotkami požární ochrany, mezi kterými byla zastoupena i jednotka Vaší obce Plácky, byl vedením akciové společnosti a zúčastněnými funkcionáři HZS ČR hodnocen jako vysoce profesionálně provedený a mimořádně úspěšný…,“ je uvedeno v dopise primátorovi od ředitele územního odboru Jičín Libora Zikeše.

Magdaléna Vlčková
tisková mluvčí MmHK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…