Hradec Králové: Jednání bylo úspěšné, podařilo se zachovat pobočku pošty na Moravském Předměstí

14.04.2023 19:26 | Tisková zpráva

Během čtvrtečního odpoledne se uskutečnilo jednání primátorky Hradce Králové se zástupci České pošty o plánovaném rušení sedmi ze čtrnácti poboček pošty ve městě, z toho tří na největším sídlišti v kraji na Moravském Předměstí.

Hradec Králové: Jednání bylo úspěšné, podařilo se zachovat pobočku pošty na Moravském Předměstí
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Město vstupovalo do jednání s cílem udržet alespoň jednu pobočku v této nejvíce zasažené lokalitě. Jednání bylo pro město úspěšné, zástupci České pošty přislíbili zachování poštovní pobočky na Benešově třídě.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30019 lidí

„Hlavním cílem této schůzky pro nás bylo vyjednat zachování alespoň jedné poštovní pobočky na Moravském Předměstí. Jedná se o lokalitu, kde je největší sídliště v Královéhradeckém kraji, žije zde třetina obyvatel Hradce, město tu má byty pro seniory a zdravotně postižené a pro nás bylo nepřijatelné, že by se tato část města ocitla bez pošty. I sami zástupci společnosti uznali, že náš požadavek je zcela relevantní. Podařilo se nám tedy zachovat jednu pobočku na Moravském Předměstí, konkrétně na Benešově třídě, která je mimo jiné ze tří na sídlišti největší,“ uvádí primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Na jednání byly diskutovány i další aspekty pobočkové sítě v Hradci Králové. „Domluvili jsme se také na tom, že poštovní pobočka na Novém Hradci Králové bude přesunuta do městských prostor a vedena jako Pošta Partner. Vedle toho jsme projednávali i budoucnost jiných pošt, například pobočka v ulici Československé armády se dle informací od zástupců České pošty přemístí do nově postavené budovy ČSOB a bude jednou z vlajkových lodí České pošty z hlediska moderních standardů,“ doplňuje primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…