Hradec Králové: Koupaliště Flošna ukončilo osmou sezónu

04.10.2017 15:47

V letošní sezóně navštívilo koupaliště Flošna 87.298 lidí, což je ve srovnání s dosavadním průměrem zhruba o čtyři tisíce méně. Nižší návštěvnost ovlivnil především chladnější červenec a září, které bylo vůbec nejhorší za osm posledních sezón. Provoz venkovního koupaliště tak letos skončil již v neděli 17. září.

Hradec Králové: Koupaliště Flošna ukončilo osmou sezónu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Od zahájení provozu koupaliště Flošna v roce 2010 se průměrná návštěvnost během letních sezón pohybuje kolem 91 tisíc. „I přes slabý červenec, ve kterém teploměr ukázal pouze dvakrát teplotu přes 30 stupňů bez deště, to na konci srpna vypadalo, že by se celkové číslo na konci letošní sezóny mohlo dostat nad dosavadní průměr,“ řekl Jan Konvalinka, vedoucí koupaliště Flošna. „Ještě horším měsícem bylo ale září, kdy nebyl žádný příznivý koupací den a přišlo pouze 464 plavců. Loni v září na koupaliště dorazilo za stejný počet dní téměř 17 tisíc lidí,“ dodal Konvalinka.

Nejvíce návštěvníků měli letos na Flošně 1. srpna 2017, kdy na hradeckou plovárnu dorazilo 4.797 lidí. Byl to zároveň rekordní den za všech osm letních sezón, během kterých koupaliště navštívilo již téměř tři čtvrtě milionu lidí (734 012). Nejúspěšnější sezónou bylo tropické léto v roce 2015, kdy na venkovní koupaliště přišlo 110 tisíc lidí.

Letos mohli návštěvníci využít dvojnásobek stolů s židlemi a slunečníky oproti minulým letům, poprvé bylo zavedeno dvouhodinové vstupné a rozšířil se i odbavovací systém, kdy prostřednictvím čipových hodinek bylo možné platit také v letním altánu. Součástí areálu koupaliště Flošna je i celoročně provozované wellness studio, které se tento rok dvakrát rozšířilo. V zimě přibyla další infrasauna a od léta je v provozu nová biosauna. Wellness studio Flošna je největší svého druhu v Hradci Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…