Hradec Králové: Město podpoří jazykové, matematické a digitální vzdělávání milionem korun

15.10.2021 8:37 | Tisková zpráva

Na volnočasové aktivity v oblasti jazykového, matematického a digitálního vzdělávání nad rámec standardní výuky poskytne hradecká radnice v příštím roce milion korun.

Hradec Králové: Město podpoří jazykové, matematické a digitální vzdělávání milionem korun
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Dotační program města je určený na podporu projektů, které jsou zaměřené na jazykovou vybavenost či logické a matematické myšlení žáků základních škol. O příspěvky mohou žádat jak městem zřizované školy, tak i ostatní organizace, spolky či sdružení. Podmínky dotačního programu v tomto týdnu projednala rada města, začátkem listopadu je ještě budou schvalovat zastupitelé.

„Chceme podpořit nabídku atraktivních forem výuky, které rozšíří běžné školní osnovy a výukové plány. Jazyky a logické uvažování jsou základním předpokladem pro další stupně vzdělání, a pokud žáci projeví zájem o svůj rozvoj nad rámec běžných povinností, je potřeba je v tom podpořit a vytvořit jim k tomu podmínky,“ vysvětluje hlavní smysl dotačního programu primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek. Město chce poskytnout příspěvky volnočasovým projektům, které využívají aktivizačních metod a širokou škálu různých forem, jako jsou prožitkové či kooperativní učení a skupinové práce apod. Jejich primárním cílem by měl být rozvoj všech kompetencí a typů gramotnosti napříč celou výukou.

„Na tyto aktivity plánujeme v příštím roce rozdělit jeden milion korun, z toho šest set tisíc korun by mělo podpořit projekty, které chtějí realizovat městem zřizované školy. Zbývající finance poskytneme na záměry ostatních žadatelů, tedy dalších organizací, spolků a sdružení,“ doplňuje primátor Hrabálek. V případě schválení podmínek dotačního programu hradeckým zastupitelstvem bude o příspěvek možné požádat v období mezi 15. prosincem a 10. lednem příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…