Hradec Králové: Město poskytne více než 4,6 milionu na rozvoj a údržbu sportovišť

27.04.2023 13:05 | Tisková zpráva

V rámci dotačního programu na podporu sportu – rozvoj a údržbu sportovišť, poskytne město Hradec Králové 4,66 milionu korun celkem sedmnácti klubům a spolkům. Podpořeny budou projekty, které se týkají především modernizace a oprav zázemí nebo samotného sportoviště. Částku na svém dnešním zasedání schválili zastupitelé města.

Hradec Králové: Město poskytne více než 4,6 milionu na rozvoj a údržbu sportovišť
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Z hradeckých sportovních klubů pochází řada kvalitních sportovců, kteří nejen předvádí úctyhodné výkony, ale zároveň skvěle reprezentují naše město. Jejich práce a dřiny si velmi vážíme a chceme všechny sportovce i nadále podporovat. Vedle finančních příspěvků na provoz klubů jsme i letos v dotačním programu rozdělili finance také na rozvoj a údržbu sportovišť, která nejsou v majetku města,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast sportu Miroslav Hloušek.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28105 lidí

V rámci dotačního programu dorazilo na město osmnáct žádostí, z nichž sedmnáct splnilo potřebné podmínky pro zisk financí. Všechny žádosti posoudila odborná komise, výsledky následně schvalovala rada i zastupitelstvo.

Největší dotaci získal TJ Sokol Hradec Králové na rekonstrukci šaten, a to ve výši 1,1 milionu korun. Na další etapu oprav sportovní haly získala TJ Slavia celkem 860 korun. Mezi dalšími spolky a kluby s dotacemi patří například TJ Sokol Třebeš a Malšova Lhota, TJ Dynamo Plácky, VK Slavia, Sportovně střelecký klub Třebeš nebo tenisové centrum DTJ či tenisový klub Eden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…