Hradec Králové: Městská policie vymění auta i uniformy

12.05.2023 10:23 | Tisková zpráva

Městskou policii Hradec Králové čeká hned několik novinek. V rámci pravidelné obměny vozového parku budou pořízena tři nová SUV vozidla. Další změnou budou nové slavnostní a pracovní uniformy pro vedení městské policie a čestnou jednotku.

Hradec Králové: Městská policie vymění auta i uniformy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

To vše vyjde na přibližně 4,5 milionu korun včetně DPH, částku na svém zasedání schválili radní města.

„Městská policie v Hradci Králové funguje více než třicet let a za tu dobu se strážníkům podařilo zachránit řadu lidských životů, vyřešit nespočet případů a uchránit majetky v řádech milionů korun. Abychom i nadále mohli zachovávat tak vysoký standard jejich práce, je třeba jim zajistit odpovídající pracovní pomůcky. Ať už se jedná o nové uniformy, které by měly poskytnout pohodlí v letním i zimním období, nebo nové vozy, které budou bezpečné a sníží věkový průměr vozového parku,“ říká primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28097 lidí

Městská policie nyní disponuje patnácti vozy, tři z nich nahradí nová SUV. „Předpokládáme, že se bude jednat o SUV Škoda Karoq, která už ve vozové flotile jsou a máme s nimi dobré zkušenosti. Tato tři nová auta bychom chtěli využít zejména pro výjezdovou skupinu na tísňové volání,“ uvádí ředitel Městské policie Hradec Králové Martin Žďárský.

Koupě vozů vyjde na více než 2,5 milionu korun včetně DPH. Tato auta budou speciálně upravena pro užívání městskou policií. Poprvé by to terénu mohla vyrazit začátkem příštího roku.

Vedle této novinky čeká městskou policii také změna uniforem, a to jak slavnostních, tak pracovních. Celkem se jedná o sedmdesát kusů nových uniforem, které budou určené pro vedení městské policie a čestnou jednotku.

„Strážníci městské policie získali nové pracovní uniformy před čtyřmi lety, kdy se změnil i jejich design. Uniformy vedení jsou staré více než patnáct let a rozhodně si už obměnu zaslouží,“ doplňuje ředitel Žďárský. Nové uniformy by mohli městští strážníci obléknout už na podzim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …