Hradec Králové: Na obnovu venkova kraj letos poskytne 40 milionů korun

07.04.2016 15:22

Na rozvojové projekty, které uspěly s žádostí o podporu z Programu obnovy venkova, bude letos rozděleno 40 milionů korun. Oproti letům předchozím, kdy kraj rozděloval po 25 milionech korun, tak došlo k obnovení výše alokace z roku 2012. Za pomoci Programu obnovy venkova by tak letos mělo být realizováno 111 akcí.

Hradec Králové: Na obnovu venkova kraj letos poskytne 40 milionů korun
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Program obnovy venkova považuji za hlavní nástroj, kterým kraj pomáhá zhodnocovat infrastrukturu malých obcí. Jsem proto rád, že se po několika letech celková alokovaná částka navýšila z původně předpokládaných 25 milionů na 40 milionů. Díky tomu jsme totiž mohli podpořit 111 projektů ze 156 podaných,“ uvedl náměstek hejtmana Otakar Ruml, který je mimo jiné odpovědný za oblast regionálního rozvoje.

Program obnovy venkova byl pro letošní rok vyhlášen ve dvou oblastech. Nejnákladnějším projektem v části určené na obnovu a údržbu venkovské zástavby a občanské vybavenosti je záměr na výstavbu víceúčelové sportovní haly v Libranticích. Na více než devítimilionový projekt poskytne Královéhradecký kraj částku 400 tisíc korun. Stejně vysokou podporu získalo ještě dalších 22 projektů.

V části dotačního programu, která je zaměřena na úpravu veřejných prostranství a místních komunikací, je letošní nejnákladnější akcí rekonstrukce Lyžařské ulice v Janských Lázních za zhruba 3,5 milionu korun.

Královéhradecký kraj v tomto případě poskytne 600 tisíc korun. Seznam podpořených projektů z obou částí dotačního programu, které schválilo Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje, naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…