Hradec Králové: Na podzim začne demolice kuklenské koželužny

11.10.2022 14:51 | Tisková zpráva

Objekt bývalé koželužny v Kuklenách v Hradci Králové doposud pouze chátral, proto v minulém roce bylo rozhodnuto o jeho šetrné demolici.

Hradec Králové: Na podzim začne demolice kuklenské koželužny
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ta bude provedena ručním rozebráním s tím, že zbylý zachovalý materiál může město v budoucnu využít při budování nebo opravách objektů. Práce mají být zahájeny na přelomu října a listopadu, dokončeny budou začátkem léta příštího roku. Město vyjdou na zhruba 1,5 milionu korun bez DPH, částku na svém zasedání v minulém týdnu schválili radní města.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Na podzim bude zahájena demolice malé tovární haly, naopak komín, jako připomínka fabriky z 19. století, zůstane. Demoliční práce budou prováděny velmi šetrně, půjde de facto o ruční rozebrání objektu. Cihly a další stavební materiály, které budou zachovalé, zůstanou městu pro další využití. Odpad bude postupně odvážen na skládku. Veškeré práce by měly být dokončeny začátkem léta příštího roku.

Po dobu sedmi měsíců tak budou muset místní počítat s mírně zvýšeným provozem v dané oblasti a výjezdem stavebních vozidel na Pražskou třídu. Prostranství bývalé koželužny by do budoucna chtělo město využít.

„K dispozici máme studii, která obsahuje několik návrhů řešení této oblasti. Vzniknout by zde mohlo nové kuklenské náměstí. Jeho součástí by pak mohl být nový objekt, který bude obsahovat historické prvky staré koželužny a bude sloužit místním pro společensko-kulturní účely,“ uvádí vedoucí odboru hlavního architekta Magistrátu města Hradec Králové Petr Brůna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …