Hradec Králové: Nové prostory pro denní centrum osob s diagnózou poruchy autistického spektra

05.11.2022 15:55 | Tisková zpráva

Na základě požadavků sociálního odboru hradeckého magistrátu zajistila Správa nemovitostí Hradec Králové rekonstrukci městských prostor pro denní centrum osob s poruchou autistického spektra. Denní centrum vzniklo stavebními úpravami tří bytů v Šafaříkově ulici čp. 764.

Hradec Králové: Nové prostory pro denní centrum osob s diagnózou poruchy autistického spektra
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Stavební práce byly složité v tom, že upravené prostory musely vyhovovat specifickým požadavkům pro provoz služby osobám s poruchou autistického spektra. V prvním patře vzniklo denní centrum, ve druhém patře budou prostory pro odbornou práci s klienty služeb sociální rehabilitace a odborného sociálního poradenství. Třetí patro je určeno pro kancelářské zázemí provozovatele této služby. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33148 lidí

Všechny prostory prošly kompletní rekonstrukcí. Významnou rozpočtovou položkou byla výměna elektroinstalace. Zároveň byly na stropech prvního a druhého patra instalovány kazetové akustické podhledy a došlo ke kompletní výměně podlah. Ve třetím patře proběhla oprava stávajících parketových podlah. Pro klienty byla v prvním patře instalována nová kuchyňská linka, která bude sloužit pro nácvik dovedností pro zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnosti a dalších činností vedoucích k sociálnímu začleňování klientů. Zároveň byly v obou podlažích zrekonstruovány koupelny i sociální zařízení a na oknech umístěny bezpečnostní fólie. Ve všech prostorách byly repasovány dveře a instalováno nové kování. Prostory jsou opatřeny videotelefony při vstupu, aby sociální pracovníci nemuseli opouštět své klienty. V prvním patře byla instalována nová vzduchotechnika zahrnující rekuperaci vzduchu v denním centru a na sociálním zařízení ostatních provozů. Na schodišti byla opravená dlažba v mezipatrech a v přízemí vstupní části došlo k položení nové dlažby. Všechny prostory byly po dokončení vymalovány. Opraveny a opatřeny červeným nátěrem podle požadavků odboru památkové péče jsou vstupní domovní dveře.

Projektovou dokumentaci zpracoval Ing. Kodýtek a samotná realizace probíhala od února do října 2022. Investiční akci za bezmála osm milionu korun bez DPH provedla společnost Kurštejn stavební a obchodní firma s.r.o. Jezbořice. Správa nemovitostí Hradec Králové v současné době připravuje kolaudaci objektu se změnou užívání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…