Hradec Králové: Oprava budovy střední školy v Ruseku začala letos v létě výměnou střechy

23.09.2019 18:18

Správa nemovitostí Hradec Králové, příspěvková organizace města, která spravuje tento objekt, zahájila modernizaci budovy v červnu tohoto roku opravou střechy. Budova školy byla postavena již v roce 1927 stavitelem Fr. Capouškem z Hradce Králové, který mimo jiné postavil i historickou budovu Městských lázní v letech 1931–33.

Hradec Králové: Oprava budovy střední školy v Ruseku začala letos v létě výměnou střechy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Celá rekonstrukce budovy, jejíž dlouholetým nájemcem je Střední škola vizuální tvorby s.r.o. (dříve Floristická škola), je rozdělena na 4 etapy. První etapa probíhala od poloviny června do poloviny září tohoto roku. Jednalo se o kompletní výměnu střešní krytiny včetně souvisejících nutných oprav krovů. Původně měli být rekonstruovány i komíny, které sloužily pouze pro odvětrání. Při samotné realizaci však bylo zjištěno, že jsou ve velmi špatném stavu, takže byly zbourány a nahrazeny systémovými tvarovkami. Součástí první etapy prací byla i výměna dešťové kanalizace a dle současných stavebních trendů byly nově vybudovány 2 vsakovací galerie pro odvod dešťových vod. Krom jiného proběhlo i odstranění nepůvodního vstupního zádveří a kůlny ve dvoře.

Zakázku realizovala na základě výběrového řízení hradecká firma PARIO s.r.o. v celkové hodnotě přes 2.800 tis. Kč bez DPH. Největší rozpočtovou položkou byla dodávka kvalitní hliníkové střešní krytiny s dlouhou záruční lhůtou od výrobce a dále vybudování vsakovacích prvků na dešťovou vodu. Jak správce, tak i nájemce objektu jsou velmi spokojeni s celkovým průběhem a kvalitou provedených prací, jejíž rozsah byl dán projektovou dokumentací zpracovanou Ing. J. Kodýtkem. Ostatně projektová dokumentace je již zpracovaná na všechny čtyři etapy. Druhá etapa – výměna oken a vstupních dveří by měla proběhnout v létě 2020. Každá etapa prací může probíhat pouze během letních prázdnin, aby nebyl narušen provoz školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…