Hradec Králové: Příprava letní sezóny na koupališti Flošna v plném proudu

18.04.2018 10:48

Letní koupaliště Flošna zahájilo přípravu na otevření další sezóny. Ve stadiu čištění je tobogán, bazény i dlažba kolem, stejně jako technologie bazénů. Zároveň probíhají i zahradní úpravy v areálu. V nadcházející sezóně bude také platit i nový ceník.

Hradec Králové: Příprava letní sezóny na koupališti Flošna v plném proudu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ceny běžného celodenního vstupného budou pro letošní léto navýšeny průměrně o 12 %, maximálně však o 10 Kč pro jednotlivé vstupné. Vstup dětí do 120 cm zdarma zůstane i nadále zachován. O rovných 10 Kč se zvýší celodenní základní vstupné pro dospělé, zvýhodněné (pro děti, studenty, seniory a držitele ZTP a ZTP/P) i vstupné na noční koupání. Jedno i dvouhodinové vstupy podraží o 5 Kč.

I v letošní sezóně je naplánován provoz od 6 hodin ráno na letním koupališti. Ve vybraných dnech bude noční koupání až do 23.30. Návštěvníci nepřijdou ani o oblíbené cvičení ve vodě pro děti i dospělé. Loňské novinky – dvouhodinové vstupné a placení útraty občerstvení v altánu čipovými hodinkami přijali návštěvníci velmi pozitivně a zůstávají zachovány. V okolí altánu přibyly i nové stoly se slunečníky. Možnost posezení je rozšířena i na terasách.

Termín otevření letního koupaliště zatím není stanoven, vše záleží na vývoji počasí. V posledních letech se obvykle koupaliště otevíralo v měsíci květnu.

Zastřešení bazénu se připravuje

Během posledních měsíců byla zahájena příprava zastřešení plaveckého bazénu na Koupališti Flošna. Zastřešení je momentálně ve fázi zpracovávání projektové dokumentace. 50m plavecký bazén s pěti drahami by tak byl v provozu po celý rok. Zastřešení bude mobilní, nad bazénem bude instalováno vždy na konci letní sezóny a před zahájením další letní sezóny bude odstraněno a uskladněno. V létě tak zůstane plavání na Flošně pod otevřenou oblohou a v zimě v hale.

Zastřešený 50m bazén bude přístupný jak pro návštěvníky, kteří si chtějí pouze zaplavat (vstupem přes letní šatny), ale i pro návštěvníky Wellness studia Flošna. Dojde tak k dalšímu rozšíření služeb ve Wellness studiu Flošna. Wellness je každým rokem oblíbenější a v zimních měsících tohoto roku dosáhlo dalších rekordních návštěvností. V měsíci lednu přesáhla návštěvnost Wellness studia Flošna poprvé od otevření za jeden měsíc 5.500 osob. V minulém roce byla lednová návštěvnost wellness 4.600 osob.

Ve squashovém centru na Flošně se již třetím rokem také zvyšuje počet hráčů. I zde jsou naplánována na tento rok drobná vylepšení zvyšující komfort hráčů. Nad skleněné plochy ohraničující přední část kurtů budou nainstalovány sítě, aby nedocházelo k vylétnutí míčku z kurtu. Následně budou před všechny kurty umístěny hodiny pro přehled o čase. V létě je naplánováno obkládání stěn v šatnách squashe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…