Hradec Králové: Silničáři vytvořili 25 nových pracovních míst

08.04.2016 17:44

Pětadvacet lidí, pro které není snadné nalézt práci, zaměstná SÚS Královéhradeckého kraje a.s. Do projektu veřejně prospěšných prací, který podporuje obtížně umístitelné uchazeče o práci, se krajští silničáři zapojili ve spolupráci s Úřadem práce, a to už podruhé. V loňském roce si projekt vyzkoušeli na deseti nových takto zaměstnaných lidech.

Hradec Králové: Silničáři vytvořili 25 nových pracovních míst
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

O zaměstnání v rámci veřejně prospěšných prací u SÚS Královéhradeckého kraje a.s. mělo zájem dohromady ve všech okresech 102 lidí. „Do projektu veřejně prospěšných prací se krajská SÚSka připojila již podruhé. Loni zaměstnala takto 10 pracovníků, letos byl počet pracovních míst navýšen na dvou a půl násobek. Po zimě je třeba více úklidových prací, proto jsme se rozhodli do projektu veřejně prospěšných prací opět zapojit a zároveň pomoct dobré věci,“ řekl náměstek hejtmana a krajský radní odpovědný za dopravu Karel Janeček.

Noví pracovníci mají z úplného začátku na starosti především úklidové práce v našich areálech nebo třídění materiálu. Rovnou je ale také mimo to zapojíme do jarních úklidových prací. Obsazování míst pro veřejně prospěšné práce proběhlo ve spolupráci s Úřadem práce.

Noví zaměstnanci nastoupili od dubna, smlouvu mají na půl roku

Na veřejně prospěšné práce nastoupili noví zaměstnanci krajské SÚSky od dubna, smlouvu mají na půl roku, s možností prodloužení o dalších 6 měsíců. Na jejich mzdu přispívá Úřad práce spolu s Evropským sociálním fondem ČR 14 tisíc korun. Prostředky jsou konkrétně poskytnuty z projektu „Vzdělávejte se pro růst! – Pracovní příležitosti“ v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Zapojením se do projektu přispívá Královéhradecký kraj k podpoře snižování nezaměstnanosti. Cílem projektu je udržení a obnovení základních pracovních návyků, motivace k práci a získání finančních prostředků z pracovní činnosti, nikoliv ze sociálních podpor.

Do projektu jsou zařazeny podle kritérií Úřadu práce osoby nad 50 nebo do 25 let, osoby dlouhodobě nezaměstnané a osoby s nízkou kvalifikací nebo bez praxe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…