Hradec Králové: Téměř patnácti miliony podpoří město sportovní akademie, kluby a akce

30.01.2018 17:29

v Hradci Králové působí desítky sportovních klubů, které nevlastní nebo nezřizuje město. Přesto z jeho rozpočtu dostávají příspěvky na celoroční činnost nebo na organizaci sportovních akcí. Téměř patnáct milionů korun město letos rozdělí mezi judisty, basketbalisty, šachisty či pozemní hokejisty.

Hradec Králové: Téměř patnácti miliony podpoří město sportovní akademie, kluby a akce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Celkem město obdrželo 57 žádostí o dotaci. „Žádosti se posuzovaly formálně i věcně, podmínkou je samozřejmě sportovní aktivita na území města, důležitým hlediskem byla i pravidelná činnost dětí a mládeže,“ řekl náměstek primátora Hradce Králové Milan Jaroš, který je odpovědný za oblast školství a sportu. Téměř dvanáct milionů si tak rozdělí 53 sportovních klubů, sdružení a spolků z Hradce Králové. „Část dotace kluby použijí na samotnou činnost, tedy dopravu na závody, sportovní vybavení, startovné nebo rozhodčí. Zvlášť je řešený příspěvek na nájemné sportovišť, která jsou v majetku města, tedy venkovní hřiště, městské sportovní haly nebo plavecký bazén,“ dodal Jaroš.

Dalším jedním a půl milionem korun město přispěje na sportovní akademie mládeže, které nezřizují městské sportovní kluby. Polovinu z této dotace bude čerpat Tenisová akademie R. Vika, druhých 750 tisíc korun pomůže nadějným basketbalistkám z akademie při TJ Sokol Hradec Králové.

Zastupitelé dnes zároveň rozhodli o přidělení dotací na sportovní akce v prvním pololetí letošního roku. „O podporu požádalo 60 projektů. Mezi nimi jsou akce určené jak pro organizované sportovce, tedy turnaje, nominační soutěže, republiková finále, ale i pro širokou sportovní veřejnost, jako jsou běžecké nebo cyklistické závody,“ řekl náměstek Jaroš. Celkem město na uvedené sportovní akce přispívá 1,5 milionu korun ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…