Hradec Králové: Velikonoce klepou na dveře - ve městě proběhly velikonoční trhy chráněných dílen

30.03.2023 10:46 | Tisková zpráva

I když se zima stále nevzdává, první jarní den máme za sebou a velikonoce se blíží. Zaměstnanci Skupiny ČEZ v Hradci Králové svátky jara přivítali tradičními velikonočními trhy. Čtyři chráněné dílny zde představily své výrobky a zaměstnanci je podpořili a nakoupili mnoho velikonočních, rukodělných drobností. Chráněné dílny si dohromady vydělaly celkem 11 944,- Kč.

Hradec Králové: Velikonoce klepou na dveře - ve městě proběhly velikonoční trhy chráněných dílen
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Velikonoční trhy chráněných dílen probíhají v Hradci Králové pravidelně. Zaměstnanci Skupiny ČEZ tak svým nákupem podporují chráněné dílny a jejich klienty, přispívají na jejich podporu a provoz. Zvláště v dnešní době se každá pomoc hodí.

O nákupy výrobků přímo od handicapovaných klientů spřátelených chráněných dílen byl tradičně velký zájem. Během dne kolem stánků prošlo několik stovek zaměstnanců i návštěvníků ČEZu a neminuli velikonočně vyzdobené stolky bez povšimnutí. Letošním hitem se jsou velikonoční plyšoví skřítci a zajíčci, věnečky, dekorace, květináče, andílci, nápadité hračky nebo krásné textilní výrobky a tradičně čaje a léčivé šťávy či sirupy. Zaměstnanci se na trhy chráněných dílen každoročně velmi těší.

Celkový výdělek dílen z prodeje ručně vytvořených velikonočních drobností, věnečků, andělíčků, hraček, a oblíbených pamlsků, čokolád, sirupů a mnoha dalších úžasných drobnůstek dosáhl na východě Čech celkem  11 944 korun.

V Hradci Králové výrobky svých klientů představily dílny, které zastřešuje Forimpact – klientům svých dílen tak rozdělí částku  1 654 korun,  chrudimská Šance pro tebe vydělala 1 397 korun, chráněná dílna Pro-charitu přivezla do Červeného Kostelce 4 393 korun a hradecká Daneta měla tržbu největší – 4 500 korun. Celkem zaměstnanci ČEZu pomohli dílnám krásnou částkou 11 944 korun.

Celá akce má mezi zaměstnanci velký ohlas. Všechny stánky byly doslova obsypány lidmi po celý čas prodeje. Nejde jen o to, nakoupit dárky, ale především pomoci potřebným. A to se podařilo.

Děkujeme.

Královéhradecká Daneta zajišťuje práci lidem s postižením, neslyšícím, nevidomým, lidem s pooperačními a poúrazovými trvalými následky, pro něž je možnost pracovního uplatnění na běžném trhu práce mnohdy minimální.

Chrudimská Šance pro Tebe poskytuje sociální a podpůrné služby lidem ohroženým nepříznivou sociální situací. Pracují s dětmi, mládeží, mladými dospělými i jejich rodinami, pracují s komunitou, ve které tito lidé žijí.

Nezisková organizace For Impact se zabývá prodejem výrobků chráněných dílen.

Společnost Pro-Charitu s.r.o. se zaměřuje na důstojné zaměstnávání osob zdravotně znevýhodněných, kterých je v?této společnosti více jak 80 %. Usiluje o jejich plnou integraci a podporuje jejich sociální začlenění. Zvyšuje jim kvalifikaci, a tím také jejich uplatnění.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…