Hradec Králové: Způsob transformace pobočkové sítě České pošty vnímáme jako nesystémový

31.03.2023 14:51 | Tisková zpráva

Vyjádření primátorky města k rušení poboček České pošty

Hradec Králové: Způsob transformace pobočkové sítě České pošty vnímáme jako nesystémový
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Dnes dopoledne obdržel Magistrát města Hradce Králové informace a seznam poboček České pošty, které se mají k 30. červnu letošního roku zrušit. V Hradci Králové se jedná o sedm poboček, což je polovina všech hradeckých pošt. K tomuto kroku se vyjádřila primátorka města Pavlína Springerová:

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26159 lidí

„Celou tuto situaci považuji za absurdní z několika důvodů. Když pomineme, že jsme se většinu informací doposud dozvídali pouze z médií a oficiální zprávu jsme dostali až dnes dopoledne, je tristní, že celá skutečnost byla jen jednostranným oznámením společnosti. Nikdo ze zástupců České pošty s městem, které mohlo nabídnout znalost místního prostředí, tento krok nekonzultoval.

Způsob transformace pobočkové sítě vnímáme jako nesystémový. V našem městě Česká pošta plánuje zrušit sedm poboček, což je polovina všech hradeckých pošt. Na Moravském Předměstí, největším sídlišti v kraji, jsou to dokonce všechny tři pobočky. Dále místo toho, aby například na některých pobočkách došlo k rozšíření otevírací doby nebo zřízení velké lokální pobočky na strategických místech, dojde jednoduše k uzavření poloviny poboček ve městě.

Z těchto důvodů plánujeme vyzvat zástupce České pošty, aby své rozhodnutí ještě pozměnili. Tento jednostranný krok, postup, jakým byl aplikován a především komunikován, shledáváme jako likvidační s negativním dopadem na širokou veřejnost."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…