Hradec Králové povede poprvé v historii primátorka

16.11.2022 9:15 | Tisková zpráva

Na jednání zastupitelstva bylo zvoleno nové vedení města po následující čtyřleté funkční období. Do čela byla zastupitelstvem zvolena Pavlína Springerová, která se tak stala první primátorkou v historii města. Zvoleno bylo také pět náměstků primátorky a jedenáct členů rady města.

Hradec Králové povede poprvé v historii primátorka
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Primátorkou Hradce Králové se stala Pavlína Springerová, politoložka a prorektorka pro strategii a rozvoj Univerzity Hradec Králové. Zvolena byla za Hradeckou demokratickou stranu (HDK) a TOP 09.

Anketa

Kdo má větší „škraloup“ z dob minulého režimu?

6%
89%
hlasovalo: 30797 lidí

Prvním náměstkem primátorky byl zvolen Miroslav Hloušek (ODS). Dalšími náměstky byli zvoleni Ilona Dvořáková (Rozvíjíme Hradec), Lukáš Řádek (HDK a TOP 09), Pavel Vrbický (Piráti) a Adam Záruba (Změna pro Hradec a Zelení).

Zvoleno bylo také jedenáct radních města. Těmi se současně stali členové vedení města, které doplní další kolegové z koalice. Členy rady města Hradec Králové jsou Aleš Dohnal (Piráti), Ilona Dvořáková (Rozvíjíme Hradec), Miroslav Hloušek (ODS), Jan Holásek (Rozvíjíme Hradec), Alexandr Hrabálek (ODS), Pavlína Springerová (HDK a TOP 09), Lukáš Řádek (HDK a TOP 09), Arnošt Urban (HDK a TOP 09), Oldřich Vlasák (ODS), Pavel Vrbický (Piráti) a Adam Záruba (Změna pro Hradec a Zelení).

Hradecké zastupitelstvo má 37 členů a po letošních komunálních volbách v něm zasedá třináct zastupitelů za hnutí ANO, sedm za Hradecký demokratický klub a TOP 09 a pět zastupitelů za Občanskou demokratickou stranu. Čtyři zastupitele má Česká pirátská strana, po třech zástupcích mají v novém zastupitelstvu Rozvíjíme Hradec a Svoboda a přímá demokracie. Dva mandáty získalo uskupení Změna pro Hradec a Zelení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…