Jablonec nad Nisou: Na školné může dítě dostat až 1500 korun měsíčně

22.06.2018 18:18

Jablonec nad Nisou již od roku 2014 podporuje rodiny s dětmi, které nebyly přijaté do mateřské školy zřizované městem. Podpora spočívá v příspěvku na školné v soukromých zařízeních. V letošním roce je v rozpočtu vyčleněná na tento druh příspěvků částka 388 tisíc korun.

Jablonec nad Nisou: Na školné může dítě dostat až 1500 korun měsíčně
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Příspěvek na školné poskytujeme podle stanovených pravidel, rodina může získat 1500 Kč, resp. 1000 Kč na dítě za měsíc,“ vysvětluje náměstek pro humanitní a sociální oblast Miloš Zahradník.

Tisícikorunová podpora je určená pouze pro děti s trvalým bydlištěm v Jablonci nad Nisou, jejichž oba rodiče doloží potvrzení o zaměstnání a dítě splní v měsíci minimální 80hodinovou docházku. „Na vyšší podporu 1500 korun měsíčně dosáhnou děti, které navíc prokáží, že nebyly kvůli kapacitě přijaté do městské školky a přitom k 1. září 2018 jim bude 2,5 roku,“ dodává Zahradník s tím, že zvýšenou podporu mohou čerpat i ty děti, které splní zmíněnou věkovou hranici a přistěhovaly se do Jablonce až po zápisech do MŠ, a proto nemohly být přijaté. Podpora pomáhá také dětem se zdravotním omezením, jež brání přijetí do běžné školky.

Z výsledků letošního zápisu vyplývá, že stále více rodičů hledá umístění pro děti dvouleté. „Ty primárně přijímá MŠ Nemocniční, ale její kapacita je vyčerpaná,“ říká vedoucí oddělení školství, kultury a sportu Zdeňka Květová a dodává, že letos dostali zamítavé rozhodnutí rodiče zhruba 35 dětí. Ti pak hledají místo v soukromých zařízeních a mohou požádat město o podporu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…