Jablonec nad Nisou: Očkovací centrum v nemocnici je otevřené ve středu a pátek

01.09.2021 9:39 | Tisková zpráva

Od středy 1. září pracuje jablonecké očkovací centrum (OC) v jablonecké nemocnici, a to v prostorách bývalého oddělení ARO. Hlavním důvodem nového působiště je klesající zájem občanů o očkování a současně uvolnění haly pro sportovní aktivity.

Jablonec nad Nisou: Očkovací centrum v nemocnici je otevřené ve středu a pátek
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Podle slov ředitele Nemocnice Jablonec Víta Němečka bude na přechodnou dobu OC v prostorách starého oddělení ARO v přízemí chirurgického pavilonu. Vchod do centra je řádně označený směrovými tabulemi a pacienti ho naleznou asi třicet metrů vlevo od hlavního vchodu do nemocnice. „Provozní dobu přizpůsobíme počtu zájemců o očkování, předběžně počítáme se dvěma dny v týdnu – středa a pátek,“ říká ředitel Němeček s tím, že do konce roku provede nemocnice stavební úpravy v budově bývalého bowlingu, která bude připravená jako očkovací místo s vyšší kapacitou než ARO. „Staré ARO by v budoucnu mělo sloužit k vybudování urgentního příjmu, bowling jako sklad většího množství ochranných pomůcek a spotřebního materiálu, mimo to zde vznikne náhradní prostor pro archiv,“ doplňuje ředitel nemocnice.

Oproti minulému umístění OC ve sportovní hale u přehrady bude problém s dostatečnou kapacitou parkovišť v nemocničním areálu. „Vzhledem k tomu, že nemocnice je snadno dostupná z centra, doporučujeme přijít pěšky, nebo využít MHD. Linka č. 103 ve směru z města na Horní Proseč projíždí areálem nemocnice v hodinovém intervalu. Využít lze i linek, které staví na zastávce Nemocnice u helipadu1), kde bude k dispozici další, ale omezený počet parkovacích míst,“ dodává Němeček.

V těchto dnech zmíněnou plochu s helipadem a několika parkovacími místy město opravilo: „Je zde položený nový povrch a novým vodorovným značením se podařilo navýšit počet parkovacích míst o několik dalších,“ informuje Pavel Kozák, vedoucí technického odboru jabloneckého magistrátu s tím, že ve středu a v pátek zde budou moci parkovat jen klienti očkovacího centra. Pro širší veřejnost tu bude parkování zakázáno.

Ačkoliv se nyní očkuje na některých místech bez předchozí registrace, v jablonecké nemocnici se s něčím podobným nepočítá. „Problém není očkovací látku podat, ale zvládnout administrativu. Každý očkovaný klient musí být mimo jiné ztotožněn s centrálním registrem obyvatel. To bývá často problém, je v něm velká chybovost. Občané v něm bývají vícekrát, s chybami ve jménu, rodném čísle apod. Někdy našim administrativním pracovníkům trvá i hodinu, než klienta ztotožní na základě telefonických hovorů se zdravotními pojišťovnami apod.,“ uzavírá Vít Němeček, ředitel Nemocnice Jablonec.

1) Helipad je přistávací plocha pro helikoptéru. Nejčastěji bývá umístěn poblíž nemocnic, továren, v armádních prostorách, na lodích aj., díky tomu mohou helikoptéry pohodlně přistávat a dopravovat cestující rychle a účinně. Helipady jsou většinou lokalizovány na střeše budov a velikostně jsou menší než heliporty. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…