Jablonec nad Nisou: Odchytová klec je aktivní

02.07.2023 20:34 | Tisková zpráva

Statutární město Jablonec nad Nisou spustilo od čtvrtka 29. června do ostrého provozu odchytovou klec. Městská policie bude přístup ke kleci střežit a za porušení zákazu vstupu do ulice Za Plynárnou bude udílet pokuty až do výše 2000 korun.

Jablonec nad Nisou: Odchytová klec je aktivní
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Odchytová klec byla dosud otevřená v ulici Za Plynárnou a myslivci zde zakrmovali, aby si zvěř na klec i na vstup do ní zvykla a nebála se. „To se podařilo. Divoká prasata se u klece střídavě pohybují již od odpoledních hodin přes noc až do rána,“ říká Petra Němečková, která má na jabloneckém magistrátě na starosti státní správu - lesy, myslivost a rybářství. Na fotografiích z fotopasti lze pozorovat, že ke kleci pravidelně chodí dvanáct selat se dvěma bachyněmi a pět větších už bez doprovodu dospělých kusů.

Statutární město znovu vyzývá veřejnost, aby důsledně dbala zákazových značek, ke kleci nechodila, neběhala kolem ní, nejezdila tudy na kole a nepouštěla k ní děti. V okolí ulice Za Plynárnou město ani nedoporučuje chovatelům psů, aby se tu procházeli se svými zvířaty bez vodítka. Odchytová klec je vybavená unikátním patentovaným zařízením, které spustí divoká prasata a klec se z obou stran uzavře. Stalo se však, že neopatrným pohybem ji spustila třeba vysoká zvěř. Nebezpečí hrozí i lidem, i když se dosud nic takové nestalo.

Statuární město odchytovou klec pořídilo v loňském roce a umístilo ji na vstup ulice Za Plynárnou 21. listopadu 2022. Hned na přelomu listopadu a prosince se podařilo takto odchytit tři kusy. Protože lidé ke kleci chodili na procházky a děti si v ní hrály, přesunuli ji myslivci hlouběji do lesa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

10:23 Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

Přes 31 tisíc návštěv, prohlídky s asistenční službou pro nevidomé či světová hudební premiér,– to b…